Dossiers: //  Dossier F-gassen

Zes maanden gevangenis en een beroepsverbod voor illegale verkoop R22

Zes maanden gevangenis en een beroepsverbod voor illegale verkoop R22 De eigenaar van een voormalig koeltechnisch bedrijf in Spanje is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het online aanbieden van HCFK-koudemiddel R22. De United Nations Environment Programme (UNEP) meldt dat de verdachte in januari werd veroordeeld door het Provinciaal Hof in Madrid.

Lees verder

Overlegforum over normen en opleidingen koudemiddelen

Overlegforum over normen en opleidingen koudemiddelen Het International Institute of Refrigeration (IIR/IIF) nam als intergouvernementele organisatie deel aan de tweede bijeenkomst van het 'EC Overlegforum'. Doel van deze bijeenkomst was om de Europese Commissie van advies te voorzien over aanvullende regels op de F-gassenverordening.

Lees verder

Nieuwe koudemiddelen: een ‘brandbare’ toekomst voor airconditioning ?

Nieuwe koudemiddelen: een ‘brandbare’ toekomst voor airconditioning ? Een zoektocht van een Amerikaans instituut dat 60 miljoen chemicaliën onderzocht om een goede vervanger voor R410A in airconditioningsystemen te vinden, heeft een oogst van slechts 27 geschikte stoffen opgeleverd. Ze zijn in alle gevallen (licht) ontvlambaar.

Lees verder

STEK op Klimaatvak 2017

STEK op Klimaatvak 2017 Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 maart vindt in Gorinchem Klimaatvak 2017 plaats. STEK neemt deel aan deze beurs en nodigt u van harte uit om langs te komen. Als u zich vooraf inschrijft, kunt u Klimaatvak gratis bezoeken.

Lees verder

Verenigde Naties financieren eerste transkritische CO2-koelsysteem van Chili

Verenigde Naties financieren eerste transkritische CO<sub>2</sub>-koelsysteem van Chili Onlangs is het eerste transkritische CO2-systeem van Chili geïnstalleerd. Het project, in een Jumbo-supermarkt in de zuidelijke stad Valdivia, is uitgevoerd door de 'Ozon Unite' van het Chileense ministerie van Milieu en betaald vanuit de Climate and Clean Air Coalition van de Verenigde Naties.

Lees verder

Britse douane waarschuwt over invoer ‘voorgevulde’ HFK-apparatuur

Britse douane waarschuwt over invoer ‘voorgevulde’ HFK-apparatuur De Britse douane heeft gewaarschuwd dat er geen HFK-voorgevulde airconditioners, koelunits of warmtepompen meer op de markt mogen worden gebracht die niet onder het F-gassenquotasysteem vallen. Dit geldt niet alleen voor Groot-Brittannië, maar voor alle landen binnen de EU.

Lees verder

“Ambitieuze F-gassenregels zorgen voor concurrentievoordeel”

“Ambitieuze F-gassenregels zorgen voor concurrentievoordeel” Marktonderzoeksbureau shecco heeft een rapport gepubliceerd over de gevolgen van de F-gassenregulering. Volgens de organisatie moet Europa er zorg voor dragen dat het ambitieus blijft bij de opstelling van koudemiddelwetgeving.

Lees verder

ASHRAE publiceert bijgewerkte koudemiddelnormen

ASHRAE publiceert bijgewerkte koudemiddelnormen ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers) heeft de 2016-edities van zijn belangrijkste koudemiddelgerelateerde standaarden gebundeld in één pakket. Bovendien zijn daar nog 30 nieuwe koudemiddelen en koudemiddelblends aan toegevoegd.

Lees verder

Koudemiddelfabrikanten Linde en Praxair pakken fusiebesprekingen weer op

Koudemiddelfabrikanten Linde en Praxair pakken fusiebesprekingen weer op De Duitse gasproducent Linde heeft aangekondigd dat het de eerder afgebroken fusie-onderhandelingen met het Amerikaanse Praxair wil hervatten. Basis voor de fusie-onderhandeling zou een eerder aanbod van Praxair zijn.

Lees verder

Shecco pleit voor een sterkere phase-down van F-gassen

Shecco pleit voor een sterkere phase-down van F-gassen Shecco, pleitbezorger van de toepassing van natuurlijke koudemiddelen, heeft opgeroepen tot een veel snellere phase-down van HFK-koudemiddelen dan wat afgelopen jaar in Kigali is overeengekomen. De overeenkomst van Kigali gaat volgens shecco uit van goede intenties, maar heeft een te laag ambitieniveau.

Lees verder

Pagina 1 van 1912345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.