Dossiers: //  Dossier F-gassen

Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen rond koudemiddelregelgeving?

Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen rond koudemiddelregelgeving? Voor bedrijven die met koeltechniek hebben te maken, is goede kennis van de regelgeving rond koudemiddelen cruciaal. Westfalen Gassen organiseert op 3 november een 'koudemiddelenseminar' om antwoord op tal van vragen te geven.

Lees verder

Fotoreportage afscheid Bob van den Hoogen

Fotoreportage afscheid Bob van den Hoogen Op 20 september nam oud-voorzitter Bob van den Hoogen officieel afscheid van STEK. Hier volgt een fotoreportage van deze middag.

Lees verder

Wereldwijd akkoord over terugdringing HFK’s

Wereldwijd akkoord over terugdringing HFK’s Afgelopen vrijdag hebben bijna 200 landen een overeenkomst gesloten over het terugdringen van het gebruik van HFK’s (Fluorkoolwaterstoffen), die onder andere als koudemiddel worden ingezet in airco’s. Het akkoord kwam tot stand tijdens een conferentie in Kigali (Rwanda) en vloeit voort uit het klimaatbesluit dat vorig jaar in Parijs werd ondertekend.

Lees verder

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening De sluitingsdatum voor bijdragen aan het shecco-onderzoek naar de manier waarop de EU-F-gassenverordening bedrijven beïnvloedt is tot en met 12 augustus verlengd.

Lees verder

‘Phase-down van HFK’s moet worden aangepakt binnen het Montreal-protocol’

‘Phase-down van HFK’s moet worden aangepakt binnen het Montreal-protocol’ Afgelopen maand vond de 38e vergadering van de Open-Ended Working Group (OEWG 38)-partijen bij het Protocol van Montreal plaats. De bijeenkomst in Wenen duurde met acht dagen uitzonderlijk lang en was opgedeeld in verschillende segmenten, alle gewijd aan de phase-down van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s).

Lees verder

ONDERZOEK: Hoe beïnvloedt de EU F-gassenverordening uw bedrijf?

ONDERZOEK: Hoe beïnvloedt de EU F-gassenverordening uw bedrijf? Hoe heeft de EU F-gassenverordening uw bedrijf beïnvloed? shecco onderzoekt deze vraag in samenwerking met Bas Eickhout, lid van het Europees Parlement, die een van de belangrijkste beslissers rond het creëren van de huidige F-gassenverordening was. Helpt u hen met het onderzoek?

Lees verder

EPEE Gapometer toont weg naar Phase-down

EPEE Gapometer toont weg naar Phase-down Wat is de juiste weg om de f-gassenuitfasering succesvol te implementeren? De EPEE Gapometer moet hierbij helpen. Drie gaps (gaten) die moeten worden aangepakt.

Lees verder

Luchtkoelers op maat voor de glastuinbouw

Luchtkoelers op maat voor de glastuinbouw Interko, fabrikant en installateur van koel- en rijpsystemen, betreedt met de EQH luchtkoeler voor de glastuinbouw een nieuwe markt. De koeler kan gebruikt worden voor temperatuurbehandeling in verschillende ruimtes, zoals kassen, pakhuizen en vriescellen.

Lees verder

Duizenden tonnen illegale F-gassen naar Europa

Duizenden tonnen illegale F-gassen naar Europa België – Een van de toonaangevende koudemiddelfabrikanten heeft laten weten dat een hoeveelheid HFK’s, die circa 10 miljoen ton aan CO2-equivalent vertegenwoordigen, in 2015 illegaal in de EU op de markt zijn gebracht. Vorig jaar was het eerste jaar dat de zogeheten phase-down volgens de F-gassenverordening van de Europese Unie in werking is getreden, waarbij een quotum van in totaal 182.500.000 ton CO2-equivalent aan F-gassen door geregistreerde bedrijven op de markt mocht worden gebracht.

Lees verder

Notities over koudemiddelen: overzicht

Notities over koudemiddelen: overzicht De phase-down van HFK's wordt binnenkort uitgevoerd op internationaal niveau. Tijd voor een overzicht van de meest passende maatregelen, vindt IIF/IIR. 

Lees verder

Pagina 1 van 1812345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.