Dossiers: //  Dossier F-gassen

Europees marktvolume HFK-koudemiddelen blijft binnen grenzen F-gassenquota

Europees marktvolume HFK-koudemiddelen blijft binnen grenzen F-gassenquota Volgens de EEA (European Environment Agency) bleef de hoeveelheid HFK-koudemiddel die in 2015 op de Europese markt is gebracht, binnen het toegestane quotum. In 2015 ging het phase-down-mechanisme uit de F-gassenverordening van start en werd voor het eerst een limiet gesteld aan het HFK-volume dat op de markt mag komen.

Lees verder

Info-bladen over F-gassenverordening en koudemiddelen

Info-bladen over F-gassenverordening en koudemiddelen Een bedrijf dat een of meer koelinstallaties - bijvoorbeeld een koelvitrine- of vriesinstallatie, warmtepomp of airconditioningsysteem - bezit, moet hem periodiek laten controleren ter voorkoming van lekkages.

Lees verder

Mexichem verhoogt prijzen HFK’s in Europa

Mexichem verhoogt prijzen HFK’s in Europa Koudemiddelfabrikant Mexichem heeft prijsverhogingen voor zijn ‘Klea’-assortiment aangekondigd. De verhogingen gaan per 1 januari 2017 in.

Lees verder

Eureka*2016: ‘Duurzame technologieën voor een beter leven’

Eureka*2016: ‘Duurzame technologieën voor een beter leven’ EPEE (European Partnership for Energy & the Environment) en EVIA (European Ventilation Industry Association) organiseren op 13 december de conferentie 'Eureka*2016: verwarming, koeling en ventilatie: Duurzame technologieën voor een beter leven'.

Lees verder

‘HFK’s overspoelen Europa – ondanks F-gassen phase-down’

‘HFK’s overspoelen Europa – ondanks F-gassen phase-down’ Volgens koudemiddelfabrikant Honeywell blijft de invoer van HFK's in Europa groeien, ondanks de phase-down van F-gassen. Eerder dit jaar beweerde Honeywell al dat in 2015 meer dan 10 miljoen ton CO2-equivalenten aan HFK’s illegaal in de EU zijn ingevoerd.

Lees verder

Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen rond koudemiddelregelgeving?

Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen rond koudemiddelregelgeving? Voor bedrijven die met koeltechniek hebben te maken, is goede kennis van de regelgeving rond koudemiddelen cruciaal. Westfalen Gassen organiseert op 3 november een 'koudemiddelenseminar' om antwoord op tal van vragen te geven.

Lees verder

Fotoreportage afscheid Bob van den Hoogen

Fotoreportage afscheid Bob van den Hoogen Op 20 september nam oud-voorzitter Bob van den Hoogen officieel afscheid van STEK. Hier volgt een fotoreportage van deze middag.

Lees verder

Wereldwijd akkoord over terugdringing HFK’s

Wereldwijd akkoord over terugdringing HFK’s Afgelopen vrijdag hebben bijna 200 landen een overeenkomst gesloten over het terugdringen van het gebruik van HFK’s (Fluorkoolwaterstoffen), die onder andere als koudemiddel worden ingezet in airco’s. Het akkoord kwam tot stand tijdens een conferentie in Kigali (Rwanda) en vloeit voort uit het klimaatbesluit dat vorig jaar in Parijs werd ondertekend.

Lees verder

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening De sluitingsdatum voor bijdragen aan het shecco-onderzoek naar de manier waarop de EU-F-gassenverordening bedrijven beïnvloedt is tot en met 12 augustus verlengd.

Lees verder

‘Phase-down van HFK’s moet worden aangepakt binnen het Montreal-protocol’

‘Phase-down van HFK’s moet worden aangepakt binnen het Montreal-protocol’ Afgelopen maand vond de 38e vergadering van de Open-Ended Working Group (OEWG 38)-partijen bij het Protocol van Montreal plaats. De bijeenkomst in Wenen duurde met acht dagen uitzonderlijk lang en was opgedeeld in verschillende segmenten, alle gewijd aan de phase-down van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s).

Lees verder

Pagina 1 van 1812345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.