Dossiers: //  Dossier F-gassen

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening

Verlenging sluitingsdatum enquête over F-gassenverordening De sluitingsdatum voor bijdragen aan het shecco-onderzoek naar de manier waarop de EU-F-gassenverordening bedrijven beïnvloedt is tot en met 12 augustus verlengd.

Lees verder

‘Phase-down van HFK’s moet worden aangepakt binnen het Montreal-protocol’

‘Phase-down van HFK’s moet worden aangepakt binnen het Montreal-protocol’ Afgelopen maand vond de 38e vergadering van de Open-Ended Working Group (OEWG 38)-partijen bij het Protocol van Montreal plaats. De bijeenkomst in Wenen duurde met acht dagen uitzonderlijk lang en was opgedeeld in verschillende segmenten, alle gewijd aan de phase-down van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s).

Lees verder

ONDERZOEK: Hoe beïnvloedt de EU F-gassenverordening uw bedrijf?

ONDERZOEK: Hoe beïnvloedt de EU F-gassenverordening uw bedrijf? Hoe heeft de EU F-gassenverordening uw bedrijf beïnvloed? shecco onderzoekt deze vraag in samenwerking met Bas Eickhout, lid van het Europees Parlement, die een van de belangrijkste beslissers rond het creëren van de huidige F-gassenverordening was. Helpt u hen met het onderzoek?

Lees verder

EPEE Gapometer toont weg naar Phase-down

EPEE Gapometer toont weg naar Phase-down Wat is de juiste weg om de f-gassenuitfasering succesvol te implementeren? De EPEE Gapometer moet hierbij helpen. Drie gaps (gaten) die moeten worden aangepakt.

Lees verder

Luchtkoelers op maat voor de glastuinbouw

Luchtkoelers op maat voor de glastuinbouw Interko, fabrikant en installateur van koel- en rijpsystemen, betreedt met de EQH luchtkoeler voor de glastuinbouw een nieuwe markt. De koeler kan gebruikt worden voor temperatuurbehandeling in verschillende ruimtes, zoals kassen, pakhuizen en vriescellen.

Lees verder

Duizenden tonnen illegale F-gassen naar Europa

Duizenden tonnen illegale F-gassen naar Europa België – Een van de toonaangevende koudemiddelfabrikanten heeft laten weten dat een hoeveelheid HFK’s, die circa 10 miljoen ton aan CO2-equivalent vertegenwoordigen, in 2015 illegaal in de EU op de markt zijn gebracht. Vorig jaar was het eerste jaar dat de zogeheten phase-down volgens de F-gassenverordening van de Europese Unie in werking is getreden, waarbij een quotum van in totaal 182.500.000 ton CO2-equivalent aan F-gassen door geregistreerde bedrijven op de markt mocht worden gebracht.

Lees verder

Notities over koudemiddelen: overzicht

Notities over koudemiddelen: overzicht De phase-down van HFK's wordt binnenkort uitgevoerd op internationaal niveau. Tijd voor een overzicht van de meest passende maatregelen, vindt IIF/IIR. 

Lees verder

Voorraad HFK’s aangelegd in 2014?

Voorraad HFK’s aangelegd in 2014? Met het oog op de inwerktreding van de phase-downs in 2015 zijn in de loop van 2014 aanzienlijke hoeveelheden HFK's geïmporteerd en opgeslagen, suggereert nieuw onderzoek van het Europees Milieuagentschap EEA. 

Lees verder

UNEP: risico HFO-afbraakproduct TFA is verwaarloosbaar klein

UNEP: risico HFO-afbraakproduct TFA is verwaarloosbaar klein In een recente publicatie meldt het UNEP Onzone Secretariat dat TFA-emissie, als gevolg van het voortgezet gebruik van HCFK’s, HFK’s en vervangende producten zoals HFO’s, een te verwaarlozen risico vormt voor waterorganismen en mensen. Dit staat haaks op de stelling van Prof. Dr. Ing. habil M. Kauffeld uit Duitsland.

Lees verder

Nederlandse vertaling UNEP-publicatie over TFA

Nederlandse vertaling UNEP-publicatie over TFA Een recente publicatie van het UNEP Onzone Secretariat geeft een overzicht van de belangrijkste informatie met betrekking tot TFA, gebaseerd op recente rapporten van de Environmental Effects Assessment Panel en het Scientific Assessment Panel van het Protocol van Montreal. Hier volgt de Nederlandse vertaling van de publicatie, die is uitgegeven op 12 oktober 2015.

Lees verder

Pagina 1 van 1712345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.