Dossiers: //  Dossier F-gassen

Nederland scoort ‘onvoldoende’ op regelgeving voor emissiebeperkingen

Nederland scoort ‘onvoldoende’ op regelgeving voor emissiebeperkingen Onlangs verscheen een rapport waarin de inspanningen van EU-landen zijn gerangschikt op 'implementatiedrang' ten aanzien van de klimaatovereenkomst van Parijs. Nederland scoort een onvoldoende, maar dat geldt evengoed voor vrijwel alle andere EU-landen.

Lees verder

13 juni: Congres ‘Koudemiddelen, the next step’

13 juni: Congres ‘Koudemiddelen, the next step’ Op het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ krijgen bezoekers een overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. De gevolgen van de uitfasering en quotaregeling voor HFK’s worden nu echt merkbaar in de markt. Wilt u weten hoe u op de nieuwe marktsituatie kunt inspelen? Kom dan op 13 juni naar het congres in Ede.

Lees verder

Chemours verhoogt R404A-prijs met 62 procent in één maand

Chemours verhoogt R404A-prijs met 62 procent in één maand Voor de tweede keer in korte tijd heeft koudemiddelfabrikant Chemours in Europa prijsstijgingen van 30 procent op koudemiddelen met een hoge GWP-waarde aangekondigd. De enorme prijsverhogingen zijn deels een reactie op de vrees dat de komende tijd enorme tekorten aan HFK's in de markt ontstaan.

Lees verder

Honeywell staakt Europese verkoop van R404A en R507

Honeywell staakt Europese verkoop van R404A en R507 Honeywell wil in 2018 stoppen met de verkoop van de HFK-koudemiddelen R404A en R507 op de Europese markt. Het gaat om twee koudemiddelen met een hoge GWP-waarde van respectievelijk 3.943 en 3.985. Honeywell stelt op zijn website dat het bedrijf hiermee de industrie helpt om te voldoen aan de de F-gasregelgeving.

Lees verder

Internationale conferentie over natuurlijke koudemiddelen:
‘Ammonia and CO2 Refrigeration Technologies’

Internationale conferentie over natuurlijke koudemiddelen:<BR>‘Ammonia and CO2 Refrigeration Technologies’ De keuze van het juiste koudemiddel (en de daarbij behorende technologie) is een ingewikkelde kwestie. Daar komt bij dat het een onderwerp is dat veel partijen raakt die uiteenlopende belangen hebben, zoals chemische bedrijven, fabrikanten van apparatuur, distributeurs, gebruikers, milieu-organisaties, politici en het publiek.

Lees verder

‘Alternatieven genoeg, maar geen onze size fits all’

‘Alternatieven genoeg, maar geen onze size fits all’ De geleidelijke afbouw (‘phase-down’) van het volume HFK’s dat mag worden toegepast, heeft gevolgen voor de markt van klimaatsystemen. Vanwege een quotasysteem zijn synthetische koudemiddelen straks niet meer onbeperkt leverbaar, en dat zal de prijs er van opdrijven. Wat doet de markt?

Lees verder

Zes maanden gevangenis en een beroepsverbod voor illegale verkoop R22

Zes maanden gevangenis en een beroepsverbod voor illegale verkoop R22 De eigenaar van een voormalig koeltechnisch bedrijf in Spanje is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het online aanbieden van HCFK-koudemiddel R22. De United Nations Environment Programme (UNEP) meldt dat de verdachte in januari werd veroordeeld door het Provinciaal Hof in Madrid.

Lees verder

Overlegforum over normen en opleidingen koudemiddelen

Overlegforum over normen en opleidingen koudemiddelen Het International Institute of Refrigeration (IIR/IIF) nam als intergouvernementele organisatie deel aan de tweede bijeenkomst van het 'EC Overlegforum'. Doel van deze bijeenkomst was om de Europese Commissie van advies te voorzien over aanvullende regels op de F-gassenverordening.

Lees verder

Nieuwe koudemiddelen: een ‘brandbare’ toekomst voor airconditioning ?

Nieuwe koudemiddelen: een ‘brandbare’ toekomst voor airconditioning ? Een zoektocht van een Amerikaans instituut dat 60 miljoen chemicaliën onderzocht om een goede vervanger voor R410A in airconditioningsystemen te vinden, heeft een oogst van slechts 27 geschikte stoffen opgeleverd. Ze zijn in alle gevallen (licht) ontvlambaar.

Lees verder

STEK op Klimaatvak 2017

STEK op Klimaatvak 2017 Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 maart vindt in Gorinchem Klimaatvak 2017 plaats. STEK neemt deel aan deze beurs en nodigt u van harte uit om langs te komen. Als u zich vooraf inschrijft, kunt u Klimaatvak gratis bezoeken.

Lees verder

Pagina 1 van 2012345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.