General, Koelmachines, Nieuws, Productnieuws, Products

10-07-2017

Aggreko introduceert nieuwe koelmachine met variabele snelheid

Aggreko introduceert nieuwe koelmachine met variabele snelheid
Aggreko heeft een nieuwe koelmachine met variabele snelheid gelanceerd, die kan werken van slechts 10 tot de volle 100 procent vermogen. Volgens Aggreko biedt de machine "een flexibele oplossing die bespaart op brandstof en bedrijfskosten, en tegelijkertijd meehelpt het milieu te beschermen".

De eenheid beschikt volgens het bedrijf niet alleen over “de beste energie-efficiëntie in haar klasse”, maar is hij ook “uiterst compact, wat minder ruimte op de locatie in beslag neemt”. Het koelvermogen loopt van -15 tot +21 °C.

‘Aanzienlijke energiebesparing’

“Variabele snelheid biedt enorme flexibiliteit. Onze klanten kunnen de koeling veel beter op hun behoeften afstemmen”, zo stelt Bill Carrick, Director Temperature Control van Aggreko. “De nieuwe machine kan worden teruggeschakeld naar een vermogen van slechts 10 procent, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. We weten dat iedereen aan het milieu denkt, dus met die factor hebben we rekening gehouden. De koelmachine heeft een laag verbruik bij het opstarten en kan op afstand worden in- of uitgeschakeld. Hij is programmeerbaar, zodat we hem in drukke productietijden op vol vermogen kunnen instellen, waarna hij terugschakelt voor periodes met minder productie. Wij monitoren de machine 24 uur per dag, zodat we altijd weten hoe hij presteert.”

‘Oplossingen op afstand’

De nieuwe koelmachine is voorzien van de bedrijfseigen ARM-technologie (Aggreko Remote Monitoring) die 24 uur per dag rechtstreeks data zendt naar de technici in het Remote Operating Centre (ROC). Zij kunnen problemen beoordelen, op afstand oplossingen leveren, proactief storingen voorkomen en het energiegebruik en de efficiëntie in het oog houden. “De nieuwe lijn is een perfecte aanvulling op onze bestaande serie luchtgekoelde koelapparatuur. Wij bieden hiermee nog een schaalbaar, kostenbewust pakket aan om aan de behoeften van onze klanten te voldoen”, zegt Carrick.
De nieuwe oplossing is ontwikkeld in samenwerking Johnson Controls. Hij is bedoeld als ondersteuning van toepassingen in diverse bedrijfstakken, waaronder comfortkoeling, commerciële toepassingen en procestoepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan temperatuurregeling voor datacenters, of voor gebruik in de drank- en voedingsindustrie.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.