Coatings, General, Koeltechniek, Marktsensor, Nieuws, Productnieuws, Products

23-02-2017

Blygold introduceert nieuwe coating voor watergekoelde condensors

Blygold introduceert nieuwe coating voor watergekoelde condensors
Coatings voor watergekoelde condensors zijn er nauwelijks, terwijl juist de pijpenplaten continu bloot staan aan zware corrosie. Het gevolg: lekkages, capaciteitsverlies en vroegtijdige vervanging. Blygold heeft hier een oplossing voor ontwikkeld: CeraTec.

CeraTec is een keramische coating, speciaal voor pijpenplaten van watergekoelde condensors. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de kans op vervuiling bij watergekoelde condensors minstens zo groot als bij luchtgekoelde condensors. Dit komt door de constructie met verschillende metalen, in combinatie met corrosief water. Zonder ingrijpen ontstaan er corrosieplekken op de pijpenplaten en het deksel.

Speciale coating

Corrosie wordt niet voorkomen door een willekeurige coating aan te brengen. De complexiteit van de constructie van de pijpen en pijpenplaten is dusdanig, dat Blygold hiervoor een speciale coating heeft ontwikkeld, met een unieke behandeling: CeraTec. Deze resistente coating voorkomt corrosie, en dus drukverlies, en garandeert extra bescherming in kritische zones, aldus de fabrikant. Stofarm stralen en de VOS-arme coating zorgen ervoor dat de behandeling zowel op locatie als in een werkplaats kan worden uitgevoerd.

Toepassing op corrosiegevoelige locaties

Inmiddels past Blygold de coating al intensief toe, met name op corrosiegevoelige locaties zoals bij het havengebied van Rotterdam. Daarbij worden de pijpen en pijpenplaten eerst drooggeblazen en gestraald. Vervolgens worden tijdelijk kurken voor de coating in de pijpen geplaatst en brengen de monteurs in twee lagen de coating aan. CeraTec is na 48 uur opdrogen mechanisch belastbaar en na een week volledig chemisch resistent.

Meer informatie: www.blygold.nl

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.