General, Nieuws, Productnieuws, Products

08-06-2017

Combinatie van vacuümtechniek en expansie maximaliseert rendement van verwarmings-, koel- en vriesinstallaties

Combinatie van vacuümtechniek en expansie maximaliseert rendement van verwarmings-, koel- en vriesinstallaties
Door onvolledige ontluchting kunnen in verwarmings-, koel- en vriesinstallaties de beschermende oxidatielagen beschadigen. "Dat geldt zeker vandaag de dag, nu we steeds meer gebruikmaken van gesloten laagtemperatuur-installaties", aldus Mario van Gorsel. Vanuit zijn bedrijf Korex Benelux levert hij de Air-Sep: een 'unieke oplossing'  waarbij met behulp van een gepatenteerde vacuümklep de circulatiewaterdruk wordt verlaagd tot onder een atmosferische druk van -0,3 bar.

Door die drukverlaging  komen de in het water opgenomen gassen en kalk-, ijzer- en roestresten vrij, om te worden afgevoerd. Het resultaat is “een hoger rendement, minder storingen en een aanzienlijk langere levensduur van de installatie”, aldus Van Gorsel.

Betere doorstroming

De Air-Sep zorgt volgens hem op unieke wijze voor drukbehoud en vacuümontgassing, expansie, vuilopvang en bijvulling van verwarmings-, koel- en vriesinstallaties. Van Gorsel: “De Air-Sep bestaat uit een expansietank met instroomventiel, ontluchtingsventiel, bijvulautomaat en drukbehoudpomp, die luchtbellen uit het leidingsysteem elimineren. Hierdoor kan het water in de installatie beter doorstromen.” De drukbehoudpomp van de Air-Sep pompt geregeld tussen de vijf en twintig liter installatiewater in de installatie, waar het via een instroomventiel in het Air-Sep-vat wordt teruggestort. In deze tank wordt de druk verlaagd tot een vacuümdruk van -0,3 tot -0,5 bar.

‘Hoger rendement en minder storingen’

“Onze gepatenteerde vacuümtechniek garandeert een luchtvermindering van 28 tot 40 mg/liter ten opzichte van het installatiewater”, vertelt Van Gorsel. “Een resultaat dat door geen enkel ander systeem in de markt kan worden geëvenaard. Het resultaat is dat de beschermende oxidatielagen in een verwarmings-, koel- of vriesinstallatie intact blijven, waardoor in de installatie geen lucht en vuil meer kan worden afgescheiden. Er wordt vervolgens een aanzienlijk hoger rendement behaald, terwijl storingen tot een absoluut minimum worden beperkt. Niet alleen de eindgebruiker, maar ook de installateur en/of onderhoudspartij plukt er de vruchten van.”

Over Korex Benelux
Korex Benelux is gespecialiseerd in de verkoop, levering en het onderhoud van diverse toestellen en appendages op het gebied van water- en/of koelvloeistofbehandeling in Gesloten Circulerende Druk (GCD) installaties. “We bieden technisch advies en ondersteuning en maken berekeningen en aansluitschetsen voor kostenbesparende, energie- en CO₂-reducerende installaties. Met als doel een verbeterde capaciteit van verwarming-, koel- en vriessystemen, open en gesloten bronsystemen en zonne-energiesystemen”, aldus eigenaar Mario van Gorsel.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.