Duurzaamheid, General, Nieuws

02-02-2017

Doekle Terpstra treedt aan als nieuwe voorzitter UNETO-VNI

Doekle Terpstra treedt aan als nieuwe voorzitter UNETO-VNI
Doekle Terpstra (60) treedt 1 februari 2017 aan als voorzitter van ondernemers- organisatie UNETO-VNI. De Ledenraad van UNETO-VNI heeft eerder unaniem ingestemd met zijn benoeming. Terpstra volgt Titia Siertsema op, die de afgelopen vier jaar het voorzitterschap bekleedde.

“Ik vind het een eer om deze functie te mogen vervullen”, aldus Doekle Terpstra. “De technische installatiebranche is van grote betekenis voor de Nederlandse economie. De branche speelt een cruciale rol in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Energieneutrale gebouwen en woningen zijn ondenkbaar zonder de leden van UNETO-VNI. Het belang van de sector zal de komende jaren alleen maar groeien. Installateurs hebben oplossingen in huis waarmee we de CO2-uitstoot kunnen terugdringen in gebouwen, industrie en infra. Daarnaast zorgt de branche ervoor dat mensen dankzij slimme techniek langer zelfstandig kunnen blijven wonen.’

‘Toenemende werkgelegenheid vraagt aandacht’

Tegelijkertijd zijn er volgens Terpstra grote uitdagingen. “De werkgelegenheid in de branche neemt de komende jaren flink toe. De instroom van technische vakmensen blijft daarom onze aandacht vragen. De markt verandert razendsnel en ondernemers moeten reageren. Het is voor mij een uitdaging om de leden van UNETO-VNI daarbij te ondersteunen; de installatiebedrijven, maar óók de retailers.”

‘Banden met leden aanhalen’

Doekle Terpstra kan bogen op een brede bestuurlijke ervaring in verschillende organisaties. Hij beschikt volgens UNETO-VNI over uitstekende contacten in Den Haag en heeft een grote affiniteit met techniek, onderwijs en duurzaamheid. De organisatie is er daarom van overtuigd met Terpstra een voorzitter te benoemen die de ondernemers in de installatiebranche en de technische detailhandel optimaal kan vertegenwoordigen bij het realiseren van de vele maatschappelijke uitdagingen.
De nieuwe voorzitter vindt het belangrijk om de banden met de leden aan te halen. “Hun wensen zijn de basis voor onze belangenbehartiging. Alleen met hun inbreng kunnen we een krachtig signaal laten horen in Den Haag.”

Momenteel is Doekle Terpstra aanjager van het Techniekpact en het Zorgpact. Voorheen was hij onder meer voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool InHolland (2010 – 2014), voorzitter van de HBO-Raad (2005 – 2010) en voorzitter van Vakcentrale CNV (1999 – 2005). Ook was hij lid van het Dagelijks Bestuur van de SER.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.