General, Koeltechniek, Marktsensor, Nieuws, Productnieuws, Products, Unitbouw koelaggregaten

10-01-2017

Euro-Cold introduceert GeAn-Bock luchtgekoelde aggregaten

Euro-Cold introduceert GeAn-Bock luchtgekoelde aggregaten
Euro-Cold introduceert luchtgekoelde aggregaten van GeAn-Bock, een nieuw modulair concept dat volgens Euro-Cold 'energiezuinigheid als uitgangsbasis heeft'. De aggregaten zijn voorbereid op toepassing van koudemiddelen die nog in ontwikkeling zijn, zoals DR7 en DR5A (waarbij DR staat voor 'Development Refrigerants').

GeAn-Bock-aggregaten zijn voorzien van energiezuinige Ziehl-Abegg EC-condensorventilatoren in Voll-Düse uitvoering. Dat wil zeggen dat het fanblad, anders dan bij vrijwel alle andere luchtgekoelde aggregaten, niet gedeeltelijk in de condensoromkasting – of buiten de kraag van de omkasting – valt. De ruime afstand tussen fanblad en condensorblok garandeert volgens Euro-Cold een optimale verdeling van de luchtstroom over het blok. Aan de lucht-uittredezijde is de ventilator voorzien van lucht-geleideschoepen, waardoor de geluidsproductie fors wordt beperkt.

Geruisloze regeling condensordruk

De toegepaste drukopnemer is standaard voorzien van een manometer. Deze drukopnemer kan direct op de ventilator worden aangesloten, waarna middels fanspeedcontrol de condensordruk traploos en ook geruisloos word geregeld. Hierdoor blijven ‘hinderlijke zoemgeluiden zoals bij andere regelingen’ achterwege, zo stelt de leverancier. De maximaal toelaatbare druk (PS) van condensor, tank en eventueel gewenste olieafscheider is standaard 42 bar. Diverse functies van de EC-ventilatoren kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd om ze qua regelkarakteristiek te optimaliseren voor het toegepaste koudemiddel.

Meer informatie: www.eurocold.nl

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.