General, Koelmachines, Marktsensor, Nieuws, Productnieuws, Products, Warmtepompen

27-06-2017

Galletti introduceert nieuwe range koelmachines en warmtepompen

Galletti introduceert nieuwe range koelmachines en warmtepompen
Galletti heeft onder de naam V-iper een nieuwe serie hoogefficiënte koelmachines en warmtepompen gelanceerd, in een capaciteitsrange van 50 tot 380 kW. De machines zijn voorzien van de nieuwste multiscroll-technologie en hebben een Eurovent A-klassecertificaat - zowel voor de koelmachine- als de warmtepompversie. Vrijwel alle warmtepompen in de serie vallen onder Seasonal Energy Efficiency-klasse A++.

Volgens Airconair, de exclusieve vertegenwoordiger van Galletti in Nederland, is de hoge efficiëntie van de machines gerealiseerd door vier technische ingrepen:

1) Hoge deellast-efficiëntie door multi-scroll- en multi-circuitoplossingen met tot drie compressoren per circuit.
2) Variable Water Flow: het ontwerp van de warmtewisselaar is geoptimaliseerd om ook in deellast optimale warmteoverdracht te verkrijgen, tot een volumestroom die 30 procent van de nominale volumestroom omvat. Geïntegreerde algoritmen in de besturing zorgen voor drukbehoud in het systeem, ook bij lagere volumestromen.
3) Microchannel-technologie voor de koelmachines, standaard voorzien van epoxy coating en anti-UV-behandeling, zorgen voor 40 procent reductie van de koudemiddelinhoud.
4) Innovatieve Up-wind- en Hydro Smart Flow-technologie zorgen voor een constante tegenstroom in de warmtewisselaars, waardoor geoptimaliseerde warmteoverdracht wordt gegarandeerd, zowel in de zomer- als de wintersituatie.

‘Eenvoudig en snel onderhoud’

Zowel de koelmachine- als warmtepompversie heeft een ‘uitgebreid werkbereik’, aldus Airconair. De V-iper-machines hebben een low noise-uitvoering (tot -8dB) met onder andere EC-ventilatormotoren, en het ontwerp ervan garandeert ‘eenvoudig en snel onderhoud’. De geavanceerde besturing slaat alle bedrijfsgegevens op, waarna ze eenvoudig kunnen worden gedownload via internet of worden opgeslagen op een usb-stick.

Meer informatie is te vinden op de website van Galletti.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.