Advies koeltechniek, Beurzen evenementen, General, Installatietechniek, Koeltechniek, Marktsensor, Nieuws, Opleidingen

07-03-2017

ISSO organiseert ‘Verander’-event voor bedrijven en organisaties

ISSO organiseert ‘Verander’-event voor bedrijven en organisaties
Donderdag 23 maart staat ISSO 'een dag stil bij verandering'. Het kennisinstituut voor de installatietechniek heeft de afgelopen tijd aanpassingen doorgevoerd in zijn strategie en interne organisatie, en nieuwe huisvesting gekregen. Het wil zijn ervaringen rond dit veranderingsproces nu delen met de achterban. et een nieuwe kennisstrategie, enkele nieuwe mensen en een nieuwe huisvesting.

Organisaties die zelf bezig zijn met veranderingen, of daartoe over willen gaan, kunnen tijdens het ‘Verander-event’ iets leren van de ervaringen van ISSO, en zich laten inspireren door een presentatie van Ben Tiggelaar, autoriteit op het gebied van verandermanagement.

Koffie en rondleiding

Om 10.00 uur begint de bijeenkomst met een koffietafel, gevolgd door een rondleiding door het nieuwe kantoor, gelegen op de 33ste verdieping van de Delftse Poort te Rotterdam (naast het Centraal Station). Het inhoudelijke deel van de dag start met een uiteenzetting van de nieuwe ISSO-strategie, door directeur Rob van Bergen. Direct daarna volgt een discussie over de vraag ‘Hoe moet het over 5 jaar, als er geen vakmensen meer zijn? Is dit een probleem, of juist niet’? ISSO-projectcoördinator Jan Aerts neemt hierin het voortouw.

Gezond binnenklimaat en afvalwater

Vervolgens wordt ingegaan op twee verschillende onderwerpen. Eerst bespreekt iemand van het Longfonds met ISSO-projectcoördinator Marco Hofman de vraag of gezonde lucht en een gezond binnenklimaat samen kunnen vallen. Besproken wordt wat daarvoor nodig is, vanuit welke visie dat kan gebeuren en hoe marktpartijen bij kunnen dragen aan de verandering. Oftewel: Hoe maken we van een gedeelde visie een gezamenlijk project?
Het tweede onderwerp betreft de vraag of afvalwater een belangrijke bron voor kostbare stoffen is die nu verloren gaan. Als het aan dr.ir. Jan Vreeburg van KWR/Wageningen Universiteit ligt, moet het rioolstelsel volledig worden aangepast. Hij zal, samen met ISSO-projectcoördinator Irene van Veelen, de noodzakelijke veranderingen duiden.
Na deze discussies wordt dieper ingegaan op veranderprocessen. Ben Tiggelaar, onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper, neemt de bezoekers mee in de theorie en de praktijk van het veranderen. Samen met Rob van Bergen zal hij ingaan op de vraag hoe veranderingen plaatsvinden, en hoe ze binnen de organisatiepraktijk passen.

Met het ‘Verander’-event richt ISSO zich op installateurs, gebouweigenaren, adviseurs, facility managers en docenten. Deelname kost 450 euro, er zullen maximaal 100 bezoekers worden toegelaten.
Klik hier voor nadere informatie op de site van ISSO.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.