Events, Filters, General, Nieuws, Regelgeving

03-04-2017

Kennissessie over PM1-fijnstof en ISO 16890

Kennissessie over PM1-fijnstof en ISO 16890
Onlangs sloeg de World Health Organization (WHO) alarm over de luchtkwaliteit in Nederland en België; de concentratie schadelijke stoffen is zo hoog dat de WHO waarschuwt voor een “noodtoestand voor de volksgezondheid”. In juni organiseert AFPRO Filters een seminar over dit onderwerp.

Luchtvervuiling bestaande uit hoge concentraties fijnstof leidt wereldwijd tot het vroegtijdig overlijden van miljoenen mensen. De sluipmoordenaar fijnstof vorm daardoor met afstand het grootste omgevingsrisico voor de gezondheid, aldus de WHO.

Tijdens het seminar, dat plaatsvindt op 23 juni, geven deskundigen uitleg over de gevaarzetting van PM1-fijnstof, de oorzaken en bronnen van fijnstof, en de effecten van fijnstof op longen. Ook wordt ingegaan op ISO 16890, de nieuwe wereldwijde richtlijn die de EN779:2012-standaard  voor het testen en classificeren van luchtfilters heeft vervangen.

Informatie, locatie en kosten
Het seminar vindt op 23 juni 2017 van 8.30 – 15.00 uur plaats in Inn Style te Maarssen. De deelnamekosten bedragen 35 euro. Meer informatie over het programma wordt binnenkort vrijgegeven op de seminar-website. Via deze website kan men zich nu al voorinschrijven.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.