Compressoren, General, Koeltechniek, Marktsensor, Nieuws, Smeermiddelen

10-05-2017

Namaak-oliën voor Bitzer-compressoren ontdekt in Azië

Namaak-oliën voor Bitzer-compressoren ontdekt in Azië
BSE32 (links) is bestemd voor het gebruik van HFK- en HFO-koudemiddelen in Bitzer-zuigercompressoren, terwijl BSE170 wordt gebruikt in Bitzer-schroefcompressoren | Foto: Bitzer
Compressorfabrikant Bitzer waarschuwt eindgebruikers voor het gebruik van imitatie-compressorolie. In Vietnam en Korea blijken 'piraten' actief die vervalste olie voorzien van het logo en de naam van het Duitse bedrijf. Als in plaats van Bitzer Original Cooling Oils de 'vervalste' Aziatische olie wordt toegepast, kan dat ernstige schade aan de compressor berokkenen, aldus de fabrikant.

‘Productpiraten’ verkopen niet alleen namaakcompressoren, maar brengen ook ‘nep’-olie van de laagst mogelijke kwaliteit op de markt. In Azië zetten sommige vervalsers op de verpakking van hun imitaties de naam en het logo van Bitzer. Volgens deze Duitse fabrikant leidt dat tot grote risico’s. Bitzer heeft onlangs een aantal containers met nep-olie ontdekt in Vietnam. Een lokaal bedrijf bleek er over olie van lage kwaliteit te beschikken en die illegaal – als ware het een origineel product van Bitzer – op de markt te brengen. Volgens het etiket van deze partij zou het om de hoogwaardige oliën B320SH, BSE32, BSE170 en B100 gaan. In werkelijkheid bevatten de containers oliën waarvan de chemische samenstelling sterk afwijkt van de originele kwaliteit.

‘Goedkoop’ is ‘duurkoop’

Bitzer veroordeelt de productpiraterij en waarschuwt tegen de bijbehorende risico’s. Het gebruik van namaakolie heeft een negatieve invloed op de prestaties, de veiligheid en de levensduur van Bitzer-compressoren, stelt de fabrikant. Uiteindelijk zijn de gevolgen van zogenaamde goedkope vervalsingen veel duurder dan de verwachte besparingen. De originele koelolie die door Bitzer is gecertificeerd, biedt gebruikers meer veiligheid en heeft positieve effecten op de levensduur van de compressor. Klanten die zich zorgen maken over de oorsprong van hun smeermiddel, worden uitgenodigd om hun lokale Bitzer-vertegenwoordiger te raadplegen voor advies.

Klik hier voor nadere informatie op de site van Bitzer – Sindelfingen DE

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.