General, Nieuws, Productnieuws, Products, Software

24-05-2017

Nieuwe editie Stabicad-ontwerpsoftware voor installateurs

Nieuwe editie Stabicad-ontwerpsoftware voor installateurs
Stabiplan, ontwikkelaar van ontwerpsoftware voor installateurs, heeft een nieuwe versie van Stabicad uitgebracht. Met editie 11 "kunnen installateurs de laatste BIM-ontwikkelingen bijbenen", aldus Stabiplan. Stabicad 11 omvat onder meer een nieuwe Excel-exporttool, lekluchtberekening, E-learning en Autodesk 2018-ondersteuning.

De markt trekt weer aan, en dat merken alle betrokken partijen binnen een bouwproject, zo stelt Stabiplan. Grote, uitdagende projecten en volop ruimte voor innovatie hebben invloed op de installaties, het ontwerpproces en onderhoud. Utiliteitsbouw wordt steeds geavanceerder dankzij hightech-faciliteiten.

Functionaliteiten

In Stabicad 11 zijn functionaliteiten opgenomen waarmee ‘MEP’-engineers (‘Mechanical Electrical and Plumbing’) kunnen voldoen aan de eisen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. Het gaat daarom onder andere om:
• Lekluchtberekening: bereken leklucht via de ISSO 17-norm of via een zelf te bepalen factor.
• Excel-exporttool: zet eenvoudig informatie over elementen in een model, de huidige view of zelfs een selectie ervan, in een Excel-bestand.
• Contextgevoelige ribbon: tools in de ribbon passen zich aan naar wat logische aanpassingen zijn voor de geselecteerde items.
• Autodesk 2018-ondersteuning: ondersteuning van de verbeterde versies van AutoCAD (2018) en Revit (2018).
• Grote Revit template-update: het template heeft onder andere kleurenschema’s op basis van Stabicad’s rekenparameters.
• E-learning: een effectieve en kostenbesparende online leermethode, waarin alle functionaliteit, modellerings- en tekenprocessen van Stabicad aan bod komen.

Met Stabicad 11 kan de installatiebranche optimaal samenwerken met andere bouwpartners in BIM-projecten, van advies, ontwerp, uitdetaillering en realisatie tot onderhoud.
Meer informatie over het pakket is te vinden op de website van Stabiplan.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.