General, Klimaatsystemen, Onderwijs, Productnieuws, Products

31-03-2017

Scholen˚Concept: ‘stilste binnenklimaatsysteem voor onderwijsgebouwen’

Scholen˚Concept: ‘stilste binnenklimaatsysteem voor onderwijsgebouwen’
Klimaatgroep Holland heeft onder de noemer ‘Aangenaam leren, optimaal energie besparen’ zijn Scholen°Concept gerestyled. Dit alles-in-1 klimaatsysteem is in samenspraak met scholen en andere betrokken partijen ontwikkeld voor toepassing in onderwijsgebouwen.

Het Scholen°Concept ventileert, verwarmt en koelt elk klaslokaal afzonderlijk, op basis van constante CO2-meting. Binnen de nieuwste serie in de lijn – Comfort˚Plus CP1532 – meet iedere unit zijn eigen energiegebruik, zowel bij het verzorgen van het binnenklimaat als voor de aangesloten (in drie zones dimbare) verlichting en zonwering. Het systeem is standaard aangesloten op de meldkamer van Klimaatgroep Holland, zodat het mogelijk is om continu te sturen op de meest aangename en energiezuinige situatie.

’Energieneutrale scholenbouw’

De beheersing van het binnenklimaat maakt een belangrijk onderdeel uit van het energiegebruik in een schoolgebouw. Volgens Klimaatgroep Holland kan het Scholen˚Concept dit aandeel tot een minimum beperken, waardoor het ‘concept uitermate geschikt is voor de toepassing in energieneutrale scholenbouw’, aldus de leverancier.

’Stilste in de markt’

Met een door adviesbureau Peutz gerapporteerd geluidsniveau van 32,5 dB(A) – gemeten in een standaard-klaslokaal – is de Comfort˚Plus CP1532 het stilste systeem in de markt. Door toepassing van nieuwe technieken kan voor het vervangen van de filters worden volstaan met een vervangingscyclus van 9 tot 10 maanden – uiteraard afhankelijk van de gebruiksintensiteit en omgevingsvariabelen.

Resultaatgarantie

Naast productgarantie verleent Klimaatgroep Holland een langdurige garantie op het resultaat. Met de eindgebruiker of opdrachtgever wordt een rapportcijfer op prestatie afgesproken, bestaande uit onder meer het energiegebruik, de gemiddelde CO2-waarde en de mate van tevredenheid van gebruikers.

Meer informatie: www.klimaatgroepholland.nl.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.