General, Marktsensor, Nieuws, Productnieuws, Products, Transport koeltechniek

21-03-2017

Thermo King introduceert elektronische koelunit voor kleine vrachtwagens en bestelbusjes

Thermo King introduceert elektronische koelunit voor kleine vrachtwagens en bestelbusjes
De B-serie van Thermo King bestaat uit milieuvriendelijke koelunits voor kleine vrachtwagens en bestelbusjes. De serie is onlangs verbeterd, met de introductie van de B-100 30. De nieuwe koelunit, die niet op diesel loopt maar wordt aangedreven door het voertuig, bevat ook een elektrische verwarmingsoptie.

“De nieuwe B-100 30 en de volledig elektronische units uit de B-serie passen uitstekend bij klanten die een koelunit nodig hebben die tot de laatste transportmeters hoge prestaties blijft leveren. Denk bijvoorbeeld aan het thuisbezorgen van een bestelling of het transporteren van farmaceutische producten”, aldus Eneko Fernandez, leidinggevende van de afdeling productmanagement bij Thermo King. “Doordat er geen dieselmotor in zit, kunnen transporteurs zich hiermee ook in de binnenstad begeven, of in zones waar uitstootbeperkingen gelden. Bovendien zorgt dit voor lagere eigendomskosten.”

Stroom uit de voertuigaccu

De elektrische units uit de B-serie worden door de accu van het voertuig van stroom voorzien. Ze zijn compatibel met voertuigen die zijn uitgerust met een aircosysteem, en het is niet nodig om een aandrijfset te gebruiken of het voertuig aan te passen. De dunne verdamper die aan het plafond wordt gemonteerd zorgt ervoor dat er meer plaats is voor vrachtlading. De nieuwe B-100 30-unit heeft een extra elektrische verwarmingsoptie en biedt continue elektrische koeling- en verwarmingscapaciteiten. De verwarmingscapaciteit is onafhankelijk van de voertuigmotor en de omgevingstemperatuur.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.