General, Koelmachines, Productnieuws, Products

28-04-2017

Trane breidt XStream-serie watergekoelde koelmachines met schroefcompressoren uit

Trane breidt  XStream-serie watergekoelde koelmachines met schroefcompressoren uit
Trane breidt zijn XStream-portfolio watergekoelde koelmachines met schroefcompressoren uit met nieuwe RTHF-units met een nog hoger koelvermogen. De nieuwe modellen zijn volgens de Amerikaanse fabrikant bedoeld voor gebouweigenaren "die op zoek zijn naar een kostenbewust alternatief voor centrifugaalkoelmachines, die toegepast worden voor koelinstallaties met een grote koelcapaciteit".

De RTHF-koelmachine breidt de capaciteit van het XStream-portfolio uit tot 3,2 MW, wat een groter vermogen is dan wat welke andere koelmachine met schroefcompressor op de markt kan brengen. De XStream RTHF heeft volgens Trane een hoge efficiëntie, met EER-waarden tot 6,3 en ESEER-waarden tot 9,3. Hiermee is de RTHF een rendabele oplossing voor kritische installaties en gebouwen zoals datacenters, ziekenhuizen, proceskoeling, grote kantoorgebouwen en districtkoeling.

‘Unieke oplossing’

“Met de nieuwe XStream RTHF-koelmachine biedt Trane zijn klanten een unieke oplossing, met koelvermogens die tot vandaag alleen beschikbaar waren met centrifugaalcompressortechnologie”, aldus Erik van Oossanen, portfolio manager bij Trane. “Vanaf nu beschikken Trane-klanten in dit segment over een alternatief, en de RTHF van Trane betekent voor hen een kostenbesparing die zal bijdragen aan een snellere terugverdientijd, zonder aan energie-efficiëntie, prestaties of betrouwbaarheid in te hoeven leveren.”

Kenmerken

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe XStream RTHF-koelmachines:
• Stabiele werking, ook onder extreme omstandigheden.
• Diverse toepassingsmogelijkheden, van comfortkoeling tot proceskoeling bij gekoeldwater/glycoltemperaturen tot -12 °C.
• Twee gescheiden koudemiddelcircuits, nieuw in dit marktsegment waar tot vandaag alleen centrifugaalkoelmachines met één circuit leverbaar waren. De uitvoering met twee gescheiden koudemiddelcircuits resulteert in een lagere koudemiddelinhoud per circuit, wat de betrouwbaarheid vergroot.
• Geschikt voor systemen met een variabel waterdebiet, met als resultaat een lager stroomverbruik en een hogere systeemefficiëntie.

Alle XStream-koelmachines worden volledig getest en gekeurd in de testfaciliteit van Trane in Epinal, Frankrijk. Een computergestuurd testprogramma controleert de sensoren, bedrading, elektrische onderdelen, werking van de microprocessor, communicatiemodulen en de werking van het expansieventiel.

Kijk voor meer informatie op de website van Trane.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.