Marktsensor

26-05-2017

‘Warmtepomp bespaart industrie energie en geld’

‘Warmtepomp bespaart industrie energie en geld’ Warmtepompen zijn een interessante optie voor de industrie. Investeren in deze warmtetechniek zorgt niet alleen voor een forse energiebesparing, het levert op de langere termijn ook geld op, zo blijkt uit door RVO.nl opgetekende bedrijfservaringen.

Lees verder

23-05-2017

Chinese milieuregels rond ‘vloeispaat’ beïnvloeden wereldmarktprijs voor koudemiddelen

Chinese milieuregels rond ‘vloeispaat’ beïnvloeden wereldmarktprijs voor koudemiddelen Enorme stijgingen in de prijs van een vitale component voor de productie van HFK’s kunnen voor nog meer druk op de internationale marktprijs van koudemiddelen zorgen. De prijs van vloeispaat (fluoriet – CaF2), een mineraal waaruit het HFC-component fluorwaterstofzuur (HF) wordt geproduceerd, is met name in China - ’s werelds grootste producent - fors omhooggegaan.

Lees verder

22-05-2017

Training over ATEX-richtlijnen en explosieveiligheid bij elektrische installaties

Training over ATEX-richtlijnen en explosieveiligheid bij elektrische installaties Ontwerpers van elektrische installaties en beheerders van werkplaatsen met een mogelijk explosieve binnenatmosfeer, hebben te maken met de ATEX-richtlijnen. Tijdens de eendaagse training 'ATEX: Elektrische installaties', georganiseerd door NEN, wordt dieper ingegaan op een van de belangrijkste normen voor de veiligheid van elektrische installaties: NEN-EN-IEC 60079-14.

Lees verder

22-05-2017

ebm-papst introduceert nieuwe radiaalventilator in scroll-behuizing

ebm-papst introduceert nieuwe radiaalventilator in scroll-behuizing Ventilatorspecialist ebm-papst heeft een passende oplossing voor de steeds strikter wordende regelgeving met betrekking tot het rendement van ventilatie-units voor woonhuisventilatie. De nieuwe centrifugaalventilatoren bieden naast een hoog rendement verbeterde mogelijkheden op het gebied van van communicatie en aansturing. Bovendien zijn ze stiller dan de gebruikelijke marktstandaard, aldus de fabrikant.

Lees verder

19-05-2017

Gids over Europese opleidingen voor toepassing van natuurlijke koudemiddelen

Gids over Europese opleidingen voor toepassing van natuurlijke koudemiddelen Marktonderzoeker en congresorganisator Shecco heeft ‘The Guide to natural refrigerants training in Europe’ gepubliceerd. Met inzichten, gegevens en advies van experts uit de industrie biedt de nieuwe gids "het meest complete overzicht over dit onderwerp", aldus de organisatie.

Lees verder

18-05-2017

Gratis online gids voor aanleg van koperen leidingen in koelinstallaties

Gratis online gids voor aanleg van koperen leidingen in koelinstallaties Het Institute of Refrigeration (IOR), de Britse zustervereniging van de KNVvK, heeft een gids gepubliceerd met informatie over onder andere de bevestiging en routing van koperen leidingen. De gids is sinds kort gratis beschikbaar als download.

Lees verder

17-05-2017

Wereldwijde vraag naar van ‘individuele invriesgroenten’ neemt snel toe

Wereldwijde vraag naar van ‘individuele invriesgroenten’ neemt snel toe 'Individueel snel bevroren voedsel' (Individual Quick Frozen foods – IQF) wordt gekenmerkt door het feit dat elk afzonderlijk stuk apart van de rest wordt bevroren. Hierdoor behouden de producten hun eigen vorm, textuur en smaak. Uit een recent rapport blijkt dat de vraag naar dergelijke producten wereldwijd snel toeneemt.

Lees verder

15-05-2017

Embraco: ‘koolwaterstoffen zijn beste laag-GWP-oplossing voor de lange termijn’

Embraco: ‘koolwaterstoffen zijn beste laag-GWP-oplossing voor de lange termijn’ De Braziliaanse compressorfabrikant Embraco heeft in een 'positioning paper' aangegeven dat koolwaterstof-koudemiddelen de beste langetermijnoplossing bieden voor lichte commerciële toepassingen. In het licht van de wereldwijde beweging naar laag-GWP-koudemiddelen heeft de Braziliaanse fabrikant uitgebreide tests uitgevoerd om te onderzoeken wat de beste laag-GWP-alternatieven zijn.

Lees verder

12-05-2017

‘Energiescan helpt koelinstallaties te optimaliseren’

‘Energiescan helpt koelinstallaties te optimaliseren’ Een goed ingeregeld klimaatsysteem houdt het binnenklimaat aangenaam. Ongeveer 70 procent van de klimaatinstallaties werkt echter niet optimaal. Een kwart gebruikt te veel energie, bijvoorbeeld doordat leidingen niet geïsoleerd zijn. Volgens RVO kunnen zulke problemen worden voorkomen middels een energiescan.

Lees verder

10-05-2017

Namaak-oliën voor Bitzer-compressoren ontdekt in Azië

Namaak-oliën voor Bitzer-compressoren ontdekt in Azië Compressorfabrikant Bitzer waarschuwt eindgebruikers voor het gebruik van imitatie-compressorolie. In Vietnam en Korea blijken 'piraten' actief die vervalste olie voorzien van het logo en de naam van het Duitse bedrijf. Als in plaats van Bitzer Original Cooling Oils de 'vervalste' Aziatische olie wordt toegepast, kan dat ernstige schade aan de compressor berokkenen, aldus de fabrikant.

Lees verder

Pagina 1 van 27612345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.