Marktsensor

19-07-2017

‘Met groen ondernemen ben je al snel een winnaar’

‘Met groen ondernemen ben je al snel een winnaar’ Koel- en vries(transport)bedrijven staan voor een groot aantal serieuze uitdagingen. De transitie naar installaties met natuurlijke koudemiddelen is daar een belangrijk voorbeeld van. Daarnaast moet de sector, die voor een groot deel uit familiebedrijven bestaat, de bedrijfsvoering verder professionaliseren.

Lees verder

19-07-2017

Koeltechnisch specialist van Moskou tot Kenia

Koeltechnisch specialist van Moskou tot Kenia Celtic Cooling is overal kind aan huis. De koeltechnisch specialist uit Nieuw-Vennep ontwerpt en installeert koel- en vriesinstallaties over de hele wereld. Dat doet Celtic voor bedrijven in de agf-sector, vleesverwerkende industrie en bloemenhandel. Directeur Joost van Klink blikt terug op twintig jaar Celtic Cooling, en kijkt vooruit: "we organiseren ons lokaal steeds sterker."

Lees verder

19-07-2017

Bezoek aan Daikin geeft totaalbeeld van bedrijf

Bezoek aan Daikin geeft totaalbeeld van bedrijf Klanten en medewerkers van groothandelsbedrijf Gafco-Altron kregen onlangs een rondleiding door de fabriek van Daikin Europe in het Belgische Oostende. Ze zagen hoe de installaties worden geassembleerd en getest, en kregen tot slot een overzicht van het leveringsprogramma van deze Japanse multinational.

Lees verder

19-07-2017

Nieuwe producten, wijziging in management en een selectief distributienetwerk

Nieuwe producten, wijziging in management en een selectief distributienetwerk Met het 'heating & cooling solutions'-event blies Panasonic onlangs zijn traditie van relatiebijeenkomsten nieuw leven in. Ondanks de zomerhitte kwamen op 22 juni bijna 80 installateurs en andere professionals naar het event, in Hotel Van der Valk in Tiel. De hoge opkomst past bij het streven om de zichtbaarheid in de markt te vergroten.

Lees verder

18-07-2017

Sanden levert CO₂-aircocompressoren voor auto’s van Mercedes

Sanden levert CO₂-aircocompressoren voor auto’s van Mercedes Sanden, een van de grootste fabrikanten van automobielcomponenten in Japan, heeft bevestigd dat het compressoren levert voor CO₂-aircosystemen in auto's van Daimler. De Duitse autofabrikant heeft zich altijd verzet tegen het gebruik van koudemiddel R1234yf als alternatief voor R134A; R1234yf is licht ontvlambaar en zou daardoor veiligheidsrisico's veroorzaken.

Lees verder

17-07-2017

Installatie Vakbeurs 2017 Hardenberg in voorbereiding

Installatie Vakbeurs 2017 Hardenberg in voorbereiding Op 12, 13 en 14 september 2017 vindt de 18e editie van Installatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg plaats. Deze beurs is gericht op ondernemers en relaties uit de installatiebranche, waaronder die uit de klimaattechniek. De voorbereidingen zijn in volle gang en het aantal aanmeldingen voor stands is inmiddels de 200 gepasseerd.

Lees verder

14-07-2017

OTIB organiseert seminar ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’

OTIB organiseert seminar ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’ "Elkaar in rap tempo opvolgende technologische ontwikkelingen, nieuwe klantvragen en een steeds krapper wordende arbeidsmarkt: stilstaan in de snel veranderende economische werkelijkheid is voor technische installatiebedrijven en bouwbedrijven geen optie", zo stelt het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB). Op 7 september organiseert OTIB het BuildUpSkills-seminar ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’.

Lees verder

13-07-2017

Nieuw productieproces kan prijs van HFO’s verlagen

Nieuw productieproces kan prijs van HFO’s verlagen Een nieuw productieproces dat in China wordt getest kan leiden tot een verlaging van de prijs van HFO's. De prestatieverwachtingen rond de vierde generatie van deze 'hydrofluorolefine' koudemiddelen - bruikbaar als op zichzelf staand middel of als onderdeel van een mengsel - zijn hoog, maar de kostprijs ervan wordt gezien als belemmering voor de wijdverbreide toepassing.

Lees verder

11-07-2017

Bitzer wint Duitse ‘Vertrouwensprijs’ in categorie ‘Condensing Units’

Bitzer wint Duitse ‘Vertrouwensprijs’ in categorie ‘Condensing Units’ Bitzer heeft met zijn condensorunits de Duitse 'Vertrouwensprijs 2017' in de categorie 'Condensing Units' gewonnen. De 'Vertrouwensprijzen', die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt, zijn een initiatief van de Duitse vakbladenuitgever cci Dialog GmbH.

Lees verder

10-07-2017

‘Eindgebruikers moeten worden gewaarschuwd voor ernstig tekort aan R404A’

‘Eindgebruikers moeten worden gewaarschuwd voor ernstig tekort aan R404A’ "De prijs van R404A zal verder stijgen en de beschikbaarheid zal verder dalen”, zo luidde de waarschuwende boodschap van verschillende sprekers tijdens 'F-Gassen Question Time' van Refrigeration and Air Conditioning Magazine (RAC). Ze raadden eindgebruikers dringend aan om 'eerder vroeger dan later' afscheid te nemen van hoog-GWP-koudemiddelen.

Lees verder

Pagina 1 van 28012345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.