Milieu

27-04-2017

13 juni: Congres ‘Koudemiddelen, the next step’

13 juni: Congres ‘Koudemiddelen, the next step’ Op het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ krijgen bezoekers een overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. De gevolgen van de uitfasering en quotaregeling voor HFK’s worden nu echt merkbaar in de markt. Wilt u weten hoe u op de nieuwe marktsituatie kunt inspelen? Kom dan op 13 juni naar het congres in Ede.

Lees verder

21-04-2017

Nederland scoort ‘onvoldoende’ op regelgeving voor emissiebeperkingen

Nederland scoort ‘onvoldoende’ op regelgeving voor emissiebeperkingen Onlangs verscheen een rapport waarin de inspanningen van EU-landen zijn gerangschikt op 'implementatiedrang' ten aanzien van de klimaatovereenkomst van Parijs. Nederland scoort een onvoldoende, maar dat geldt evengoed voor vrijwel alle andere EU-landen.

Lees verder

02-03-2017

Verkiezingen: Uneto-VNI biedt installateurs overzicht met partijstandpunten

Verkiezingen: Uneto-VNI biedt installateurs overzicht met partijstandpunten Uneto-VNI, ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, heeft een overzicht samengesteld met een aantal standpunten van acht politieke partijen. Daarbij is met name ingezoomd op onderwerpen die direct relevant zijn voor installatiebedrijven, zoals 'duurzaamheid', 'zzp-beleid', 'sociale zekerheid', 'pensioen' en 'bedrijfsleven'.

Lees verder

31-01-2017

‘Natural Refrigeration Award 2017’ voor scripties over natuurlijke koudemiddelen

‘Natural Refrigeration Award 2017’ voor scripties over natuurlijke koudemiddelen Om de twee jaar kent eurammon een award toe voor de beste academische scripties op het gebied van natuurlijke koudemiddelen en hun toepassingsgebieden. Tot eind maart kunnen nominaties voor de Natural Refigeration Award 2017 worden ingediend.

Lees verder

31-01-2017

Europese Commissie stuurt aan op extra CO2-reductie

Europese Commissie stuurt aan op extra CO2-reductie De Europese Commissie heeft een voorstel uitgebracht voor het verminderen van broeikasgasemissies die niet onder het Europese Emissiehandelssysteem (ETS) vallen. Nederland moet zijn niet-ETS-emissies (gebouwen, verkeer, landbouw) in 2030 met 36 procent hebben gereduceerd ten opzichte van 2005.

Lees verder

02-01-2017

Decarb Heat 2017: conferentie over ‘koolstofarme’ verwarming en koeling in Europa

Decarb Heat 2017:  conferentie over ‘koolstofarme’ verwarming en koeling in Europa Met het akkoord van Parijs is de mondiale samenleving begonnen aan de transitie naar een volledig koolstofarm energiesysteem. Verwarming en koeling van gebouwen zorgen voor 51 procent van het totale eindgebruik aan energie in Europa. De overgang naar koolstofvrije verwarming en koeling zijn dus essentieel om het totale energiesysteem over te laten gaan naar ‘nul koolstof’.

Lees verder

25-11-2016

Uitstoot CO2 daalt, ondanks economische groei

Uitstoot CO<sub>2</sub> daalt, ondanks economische groei In het derde kwartaal van 2016 was de CO2-uitstoot in Nederland 2,3 procent lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De economie groeide in dezelfde periode met 2,4 procent. Dit is het derde kwartaal op rij dat de CO2-uitstoot daalt terwijl de economie groeit.

Lees verder

18-11-2016

Conferentie over natuurlijke koudemiddelen: ATMOSphere Europe 2017

Conferentie over natuurlijke koudemiddelen: ATMOSphere Europe 2017 ATMOSphere Europe 2017 vindt van 25 tot 27 september 2017 plaats in Berlijn. Naar verwachting zullen meer dan 400 experts uit de industrie, waaronder retailers, industriële eindgebruikers, leveranciers, beleidsmakers en verenigingen dit event over natuurlijke koudemiddelen bijwonen.

Lees verder

02-11-2016

‘Versnellingstafel bodemenergie en geothermie’ van start

‘Versnellingstafel bodemenergie en geothermie’ van start Onlangs vond de eerste bijeenkomst plaats van de ‘Versnellingstafel bodemenergie en geothermie’. Met de Versnellingstafels – naast die voor bodemenergie zijn er nog vijf – moet de energietransitie worden versneld door concrete projecten op te zetten.

Lees verder

28-10-2016

Nationale Klimaattop 2016 moet tot extra CO2-reductie leiden

Nationale Klimaattop 2016 moet tot extra CO2-reductie leiden Onder het motto ‘Bring Paris home’ bracht de Nationale Klimaattop afgelopen woensdag meer dan 1700 deelnemers op de been. Tijdens de top in Rotterdam werden veel plannen en initiatieven gelanceerd, en is de kiem gelegd voor nieuwe initiatieven die tot een forse reductie van de CO2-uitstoot in Nederland moeten leiden.

Lees verder

Pagina 1 van 3812345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.