Milieu

20-07-2017

Zondag 23 juli op RTL Z: Alles over watergestuurde klimaatsystemen

Zondag 23 juli op RTL Z: Alles over watergestuurde klimaatsystemen Het klimaat binnen gebouwen is een installatieonderdeel waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijkere aspecten zijn. Een watergestuurd klimaatsysteem is een oplossing die aansluit bij de Nederlandse vorm van klimaatomgang. In het tv-programma 'Doe Maar Duurzaam' op RTLZ legt Dick van Giezen van Carrier Airconditioning uit hoe een gebouw gekoeld kan worden met water.

Lees verder

19-07-2017

KNVvK start verkenning subsidieprojecten voor IPC Koudetechniek 2017

KNVvK start verkenning subsidieprojecten voor IPC Koudetechniek 2017 Komend najaar opent RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een nieuwe ronde van de IPC-regeling. Dat biedt kansen voor mkb-bedrijven in de koudetechniek. Het laatste IPC-project (2014-2016) ‘Natuurlijk koelen, ontwikkeling van kleine HFK-vrije koelinstallaties’ heeft immers mooie resultaten opgeleverd.

Lees verder

19-07-2017

‘The Electrification Alliance’ pleit voor elektriciteit als belangrijkste energiedrager

‘The Electrification Alliance’ pleit voor elektriciteit als belangrijkste energiedrager Met een gezamenlijke verklaring hebben Avere, Eurelectric, het Europees Koperinstituut, de European Heat Pump Association (EHPA), SolarPower Europe en WindEurope de ‘Electrification Alliance’ gelanceerd. Vanuit dit nieuwe platform roepen ze Europese beleidsmakers op om elektriciteit voortaan als de belangrijkste energiedrager te erkennen, en aan een efficiënte en koolstofvrije Europese toekomst te werken.

Lees verder

23-06-2017

Duurzame koeling voor ‘datahotel’ op mediapark Hilversum

Duurzame koeling voor ‘datahotel’ op mediapark Hilversum Gisteren tekenden duurzame-energieleverancier Ennatuurlijk en mediatechnologiebedrijf NEP The Netherlands een overeenkomst voor het leveren van CO₂-arme koude aan het datacenter van NEP op het Hilversumse Media Park. Dit systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van aardkoeling, moet tot duurzamer energiegebruik leiden, zowel voor het mediahart als voor de gemeente Hilversum in het algemeen.

Lees verder

21-06-2017

Lichte daling van HFK-emissies in Europa

Lichte daling van HFK-emissies in Europa In Europa is de emissie van HFK-gassen in de atmosfeer in 2015 afgenomen. De belangrijkste oorzaken daarvan zijn de omschakeling naar laag-GWP-koudemiddelen, en extra inspanningen om koudemiddellekkages tegen te gaan. Met de emissie-afname lijkt de stijging in HFK-uitstoot - die zich sinds 1990 voordeed - een halt toegeroepen.

Lees verder

27-04-2017

13 juni: Congres ‘Koudemiddelen, the next step’

13 juni: Congres ‘Koudemiddelen, the next step’ Op het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ krijgen bezoekers een overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. De gevolgen van de uitfasering en quotaregeling voor HFK’s worden nu echt merkbaar in de markt. Wilt u weten hoe u op de nieuwe marktsituatie kunt inspelen? Kom dan op 13 juni naar het congres in Ede.

Lees verder

21-04-2017

Nederland scoort ‘onvoldoende’ op regelgeving voor emissiebeperkingen

Nederland scoort ‘onvoldoende’ op regelgeving voor emissiebeperkingen Onlangs verscheen een rapport waarin de inspanningen van EU-landen zijn gerangschikt op 'implementatiedrang' ten aanzien van de klimaatovereenkomst van Parijs. Nederland scoort een onvoldoende, maar dat geldt evengoed voor vrijwel alle andere EU-landen.

Lees verder

02-03-2017

Verkiezingen: Uneto-VNI biedt installateurs overzicht met partijstandpunten

Verkiezingen: Uneto-VNI biedt installateurs overzicht met partijstandpunten Uneto-VNI, ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, heeft een overzicht samengesteld met een aantal standpunten van acht politieke partijen. Daarbij is met name ingezoomd op onderwerpen die direct relevant zijn voor installatiebedrijven, zoals 'duurzaamheid', 'zzp-beleid', 'sociale zekerheid', 'pensioen' en 'bedrijfsleven'.

Lees verder

31-01-2017

‘Natural Refrigeration Award 2017’ voor scripties over natuurlijke koudemiddelen

‘Natural Refrigeration Award 2017’ voor scripties over natuurlijke koudemiddelen Om de twee jaar kent eurammon een award toe voor de beste academische scripties op het gebied van natuurlijke koudemiddelen en hun toepassingsgebieden. Tot eind maart kunnen nominaties voor de Natural Refigeration Award 2017 worden ingediend.

Lees verder

31-01-2017

Europese Commissie stuurt aan op extra CO2-reductie

Europese Commissie stuurt aan op extra CO2-reductie De Europese Commissie heeft een voorstel uitgebracht voor het verminderen van broeikasgasemissies die niet onder het Europese Emissiehandelssysteem (ETS) vallen. Nederland moet zijn niet-ETS-emissies (gebouwen, verkeer, landbouw) in 2030 met 36 procent hebben gereduceerd ten opzichte van 2005.

Lees verder

Pagina 1 van 3912345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.