Nieuws

21-07-2017

Nieuwe prijsstijgingen HFK-koudemiddelen in Groot-Brittannië

Nieuwe prijsstijgingen HFK-koudemiddelen in Groot-Brittannië De Britse groothandel FSW heeft opnieuw prijsverhogingen voor R404A en andere hoog-GWP-koudemiddelen aangekondigd. Andere leveranciers zullen waarschijnlijk volgen; ook in andere Europese landen worden bepaalde HFK-koudemiddelen in hoog tempo veel duurder.

Lees verder

20-07-2017

Zondag 23 juli op RTL Z: Alles over watergestuurde klimaatsystemen

Zondag 23 juli op RTL Z: Alles over watergestuurde klimaatsystemen Het klimaat binnen gebouwen is een installatieonderdeel waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijkere aspecten zijn. Een watergestuurd klimaatsysteem is een oplossing die aansluit bij de Nederlandse vorm van klimaatomgang. In het tv-programma 'Doe Maar Duurzaam' op RTLZ legt Dick van Giezen van Carrier Airconditioning uit hoe een gebouw gekoeld kan worden met water.

Lees verder

19-07-2017

KNVvK start verkenning subsidieprojecten voor IPC Koudetechniek 2017

KNVvK start verkenning subsidieprojecten voor IPC Koudetechniek 2017 Komend najaar opent RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een nieuwe ronde van de IPC-regeling. Dat biedt kansen voor mkb-bedrijven in de koudetechniek. Het laatste IPC-project (2014-2016) ‘Natuurlijk koelen, ontwikkeling van kleine HFK-vrije koelinstallaties’ heeft immers mooie resultaten opgeleverd.

Lees verder

19-07-2017

‘The Electrification Alliance’ pleit voor elektriciteit als belangrijkste energiedrager

‘The Electrification Alliance’ pleit voor elektriciteit als belangrijkste energiedrager Met een gezamenlijke verklaring hebben Avere, Eurelectric, het Europees Koperinstituut, de European Heat Pump Association (EHPA), SolarPower Europe en WindEurope de ‘Electrification Alliance’ gelanceerd. Vanuit dit nieuwe platform roepen ze Europese beleidsmakers op om elektriciteit voortaan als de belangrijkste energiedrager te erkennen, en aan een efficiënte en koolstofvrije Europese toekomst te werken.

Lees verder

18-07-2017

Centercon levert CO₂-koelaggregaten van Sanden

Centercon levert CO₂-koelaggregaten van Sanden Na een succesvolle introductie in Japan zijn de volledig CO₂-gekoelde CDU-koelaggregaten van Sanden sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland. Volgens Centercon, exclusief leverancier van de CDU-lijn, vormen de luchtgekoelde koelaggregaten 'een milieuvriendelijke, efficiënte en compacte oplossing voor retailers en andere kleine koeltoepassingen'.

Lees verder

18-07-2017

Sanden levert CO₂-aircocompressoren voor auto’s van Mercedes

Sanden levert CO₂-aircocompressoren voor auto’s van Mercedes Sanden, een van de grootste fabrikanten van automobielcomponenten in Japan, heeft bevestigd dat het compressoren levert voor CO₂-aircosystemen in auto's van Daimler. De Duitse autofabrikant heeft zich altijd verzet tegen het gebruik van koudemiddel R1234yf als alternatief voor R134A; R1234yf is licht ontvlambaar en zou daardoor veiligheidsrisico's veroorzaken.

Lees verder

17-07-2017

Installatie Vakbeurs 2017 Hardenberg in voorbereiding

Installatie Vakbeurs 2017 Hardenberg in voorbereiding Op 12, 13 en 14 september 2017 vindt de 18e editie van Installatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg plaats. Deze beurs is gericht op ondernemers en relaties uit de installatiebranche, waaronder die uit de klimaattechniek. De voorbereidingen zijn in volle gang en het aantal aanmeldingen voor stands is inmiddels de 200 gepasseerd.

Lees verder

17-07-2017

Prestobul Max: Lekdetectie van koudemiddel met behulp van een spuitbus

Prestobul Max: Lekdetectie van koudemiddel met behulp van een spuitbus Climalife levert de nieuwe versie van Prestobul Max, een middel dat lekdetectie door belvorming mogelijk maakt. Met Prestobul, verpakt in een spuitbus van 400 ml, kunnen lekken worden gedetecteerd in koelinstallaties, installaties voor klimaatbeheersing, en andere systemen die koudemiddelen of andere gassen onder druk bevatten.

Lees verder

14-07-2017

30 procent van industriële warmtevraag kan mogelijk worden ingevuld middels ‘Ultra Diepe Geothermie’

30 procent van industriële warmtevraag kan mogelijk worden ingevuld middels ‘Ultra Diepe Geothermie’ Dertig procent van de warmte die de industrie nodig heeft, zou in de toekomst door Ultra Diepe Geothermie (UDG) kunnen worden geleverd. De ministeries van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu, EBN, TNO en zeven consortia van bedrijven hebben de zogeheten Green Deal Ultra Diepe Geothermie (UDG) ondertekend. Dit is een belangrijke stap om de mogelijkheden voor UDG in Nederland in kaart te brengen en een basis te leggen voor verdere ontwikkeling van deze technologie. 

Lees verder

14-07-2017

OTIB organiseert seminar ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’

OTIB organiseert seminar ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’ "Elkaar in rap tempo opvolgende technologische ontwikkelingen, nieuwe klantvragen en een steeds krapper wordende arbeidsmarkt: stilstaan in de snel veranderende economische werkelijkheid is voor technische installatiebedrijven en bouwbedrijven geen optie", zo stelt het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB). Op 7 september organiseert OTIB het BuildUpSkills-seminar ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’.

Lees verder

Pagina 1 van 45612345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.