Duurzaamheid, Marktsensor, Nieuws, Regelgeving

12-01-2017

Europese Commissie publiceert rapport over energiekosten voor huishoudens en industrie

Europese Commissie publiceert rapport over energiekosten voor huishoudens en industrie
In een gedetailleerd rapport voor de Europese Commissie geeft Ecofys een analyse van de sturende krachten achter de verkoopprijzen voor elektriciteit, aardgas en aardolieproducten in alle 28 Europese lidstaten, Noorwegen en Turkije.

Ecofys heeft de belastingen en heffingen op de energieprijzen, inclusief de vereisten voor vermindering, vrijstelling en compensatie, in kaart gebracht. Deze data zijn vervolgens gebruikt voor een analyse van het aandeel energiekosten in het huishoudbudget en de effecten op het concurrentievermogen van de Europese industrie.

Samenwerking met Fraunhofer

Het onderzoeksproject dat tot het rapport heeft geleid, is uitgevoerd in samenwerking met Fraunhofer ISI en CASE International. Fraunhofer ISI verstrekte gedetailleerde econometrische analyses en data uit enquêtes over huishoudelijke budgetten. CASE heeft de nationale experts gecoördineerd die gegevens voor een aantal lidstaten leveren. Ecofys richtte zich op de effecten van belastingen en heffingen op retail-prijzen.

Het rapport staat samen met aanvullende informatie op de website van de Europese Commissie.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.