Marktsensor, Nieuws

22-03-2017

Hoe gaan we voldoen aan de koelbehoeften van ‘Generatie Z’?

Hoe gaan we voldoen aan de koelbehoeften van ‘Generatie Z’?
Het European Partnership for Energy and the Environment (EPEE) en de European Ventilation Industry Association (EVIA) publiceerden afgelopen week hun ‘Visionary Paper’. Hierin staan behoeften en verwachtingen van toekomstige generaties beschreven, voor zover het gaat over verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling.

De Visionary Paper is ontwikkeld op basis van de besprekingen tijdens Eureka 2016, een evenement dat plaatsvond in december. Tijdens Eureka kwam de hele HVAC-R-sector – met inbegrip van de industrie, de academische wereld, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld – samen om hun visie op toekomstige uitdagingen te delen. Dit resulteerde in de Visionary Paper, volgens de initiatiefnemers “een uniek instrument gericht op de industrie, om hem te helpen producten en diensten aan te passen aan de eisen en wensen van de toekomstige consument”.

Trends rond een generatie

De Visionary Paper richt zich op de behoeften van de zogenaamde ‘Generatie Z’, waarmee mensen worden bedoeld die zijn geboren tussen het midden van de jaren ’90 en begin 2000. Ze zijn waarschijnlijk nog veeleisender dan de huidige eindgebruikers, en hun verwachtingen zullen de manier waarop de HVAC-R-industrie werkt fundamenteel veranderen. De paper illustreert toekomstige trends, en presenteert een aantal innovatieve toepassingen zoals die aan bod kwamen tijdens Eureka 2016.

Complete diensten in plaats van producten

Een aantal trends die volgens de opstellers zichtbaar zijn ten aanzien van ‘Generatie Z’, is dat deze eindgebruikers complete diensten willen afnemen (in plaats van losse producten), meer flexibiliteit in klant/leverancier-relaties wensen (bijvoorbeeld door alleen voor een dienst te betalen als je hem daadwerkelijk toepast) en veel meer zijn gericht op digitale communicatie dan hun ouders en grootouders.

Tijdens de volgende editie van Eureka – die zal plaatsvinden in Berlijn in december 2017 (de exacte datum wordt nog bekendgemaakt) zal zal aan de orde komen hoe Generatie Z in wezen de wereld en het milieu waarin men opgroeit waarneemt, en welke uitdagingen de koeltechnische industrie met prioriteit moet aanpakken.

Voor meer informatie over Eureka, de Visionary papier of EPEE en EVIA kan contact worden opgenomen met info@eureka-hvacr.eu, of de website worden bezocht.

Klik hier om het Visionary Paper als pdf-bestand te downloaden.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.