Marktsensor, Nieuws, Regelgeving

28-02-2017

Kabinet stimuleert investeringen met oprichting Invest-NL

Kabinet stimuleert investeringen met oprichting Invest-NL
Het kabinet wil investeringen gaan stimuleren op terreinen waar Nederland kansen laat liggen. Hiertoe wordt de investeringsinstelling Invest-NL opgericht, met een startkapitaal van 2,5 miljard euro. Sommige financieringsinstrumenten voor het bedrijfsleven die RVO.nl op dit moment uitvoert, gaan met dit besluit over naar Invest-NL.

Ondernemers kunnen bij Invest-NL bij één loket terecht voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma’s. Daarnaast gaat Invest-NL in binnen- en buitenland grote maatschappelijke projecten ontwikkelen en waar nodig meefinancieren. Nederland volgt met de oprichting het voorbeeld van andere EU-landen, die al een dergelijke investeringsinstelling hebben.
De ministers Kamp (Economische Zaken), Dijsselbloem (Financiën) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) schreven dat onlangs in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees het volledige nieuwsbericht en de bijbehorende Kamerbrief op de website van de Rijksoverheid.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.