Marktsensor, Nieuws, Regelgeving

15-12-2016

Nederlandse bedrijven tonen veel belangstelling voor innovatieregeling WBSO

Nederlandse bedrijven tonen veel belangstelling voor innovatieregeling WBSO
Nederlandse bedrijven willen ook in 2017 massaal gebruikmaken van de fiscale voordelen die de WBSO (Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk) biedt bij R&D-projecten. RVO.nl heeft al circa 21.000 aanvragen voor een bijdrage ontvangen. WBSO-aanvragen voor 2017 kunnen nog steeds worden ingediend.

De WBSO is een innovatieregeling van het ministerie van Economische Zaken. Hij geeft innovatieve ondernemers een duwtje in de rug bij het uitvoeren van R&D-projecten. Via de WBSO ontvangen zij een fiscaal voordeel. Wie werknemers in dienst heeft en vanaf 1 februari 2017 gebruik wil maken van de WBSO, moet uiterlijk 31 december 2016 een aanvraag indienen. Zelfstandig ondernemers zonder personeel hebben nog een dag langer de tijd; zij kunnen ook op 1 januari 2017 nog een WBSO-aanvraag indienen voor 2017.

Uitleg via film, webinar en handboek

Wie meer wil weten over de WBSO kan de korte voorlichtingsfilm (4 minuten) of de gratis on-demand versie van het webinar ‘Hoe verlaag ik mijn kosten voor R&D’ (29 minuten) bekijken. Hierin licht een adviseur van RVO de mogelijkheden van de WBSO toe.
Meer uitgebreide informatie staat in de Handleiding WBSO 2017. In hoofdstuk 8 hiervan staat hoe een aanvraag het beste kan worden voorbereid, welke projectvragen in het aanvraagprogramma kunnen worden verwacht, hoe een aanvraag wordt beoordeeld en wanneer een beschikking over die aanvraag mag worden verwacht.

>Leestip: Eerder werd al bekendgemaakt dat er in 2017 extra budget vrijkomt voor de WBSO.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.