Marktsensor, Nieuws, Techniek

24-04-2017

TVVL eert leden tijdens jaarvergadering

TVVL eert leden tijdens jaarvergadering
De onderscheiding van Will Scheffer (van links naar rechts: Henk Willem van Dorp, Will Scheffer en mevrouw Scheffer).
Tijdens de TVVL-jaarvergadering op 13 april zijn twee TVVL-leden in het zonnetje gezet en geëerd. Onder luid applaus ontvingen Will Scheffer en Henk Peitsman uit handen van Henk Willem van Dorp, voorzitter van TVVL, respectievelijk het erelidmaatschap en de erkenning Lid van Verdienste, voor hun inspanningen voor de vereniging en het vakgebied.

De keuze van het TVVL-bestuur was vrij eenvoudig. TVVL adopteerde het meerjarenthema Beyond Smart Cities, met ‘Water’ als onderliggend jaarthema voor 2017. Daarbij valt één persoon binnen de vereniging op door zijn enthousiasme en gedrevenheid, aldus de TVVL: “Will Scheffer, lid van de vereniging sinds 1990, zette het vakgebied van Sanitaire Technieken op de kaart. Met zijn tomeloze energie en gedrevenheid was Will als oprichter en voorzitter van de Expertgroep Sanitaire Technieken betrokken bij tal van belangrijke onderzoeken.”
Met name toen de problematiek van legionella opspeelde, leverde Will volgens de vereniging een essentiële bijdrage aan onderzoek en techniek in het vakgebied. Hij begeleidde en initieerde talloze ISSO-publicaties, richtlijnen, en publicaties in TVVL Magazine.

Henk Peitsman: Lid van Verdienste

Het andere lid dat door de vereniging werd geëerd is Henk Peitsman. Sinds 2000 levert Peitsman binnen de TVVL een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en inhoud van ontwikkelingen in zijn vakgebied. Als lid van de Technische Raad en de Expertgroep Gebouwbeheer draagt Henk bij aan de ontwikkeling van kennis en onderzoek gericht op de verbetering van gebouwprestaties. Veel van de onderzoeken die Henk initieerde, resulteerden in ISSO-publicaties. Henk was betrokken bij de ontwikkeling van de cursus Commissioning en vanuit de stuurgroep betrokken bij de oprichting van de Dutch Building Commisssioning Association. Daarnaast heeft Henk zitting in tal van nationale en internationale commissies.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.