Onderwijs

24-05-2017

Gezocht: Technische bedrijven die gastlessen en bedrijfsbezoeken willen organiseren

Gezocht: Technische bedrijven die gastlessen en bedrijfsbezoeken willen organiseren Technische bedrijven kunnen zich sinds kort aanmelden voor 'Gastlessen, zó geregeld'. De nieuwe kosteloze landelijke dienst werd ontwikkeld door TechniekTalent.nu en brengt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar. Hoe meer bedrijven zich aanmelden, hoe sneller en makkelijker er matches tussen scholen en bedrijven tot stand kunnen komen, aldus de organisatie.

Lees verder

19-05-2017

Gids over Europese opleidingen voor toepassing van natuurlijke koudemiddelen

Gids over Europese opleidingen voor toepassing van natuurlijke koudemiddelen Marktonderzoeker en congresorganisator Shecco heeft ‘The Guide to natural refrigerants training in Europe’ gepubliceerd. Met inzichten, gegevens en advies van experts uit de industrie biedt de nieuwe gids "het meest complete overzicht over dit onderwerp", aldus de organisatie.

Lees verder

19-04-2017

Europees platform zoekt innovatieve koelprojecten

Europees platform zoekt innovatieve koelprojecten Bedrijven die een project begeleiden waarbij zonnekoeling, warmtepompen of een wko wordt toegepast, kunnen in aanmerking komen voor een presentatie tijdens het 'European Technology and Innovation Platform on Renewable Heating', een evenement dat op 20 juni plaatsvindt in Brussel.

Lees verder

04-04-2017

‘Nieuw kabinet moet nationaal akkoord voor menselijk kapitaal initiëren’

‘Nieuw kabinet moet nationaal akkoord voor menselijk kapitaal initiëren’ Gisteren hebben Claudia Reiner (Taskforce Bouwagenda), Loek Hermans (Topsectoren) en Doekle Terpstra (Techniekpact) een oproep gedaan aan het nieuwe kabinet om een nationaal akkoord voor menselijk kapitaal te initiëren. Binnen dit akkoord moeten ondernemers, werkenden, overheden en onderwijsinstellingen samen gaan investeren in leren, innoveren en werken.

Lees verder

31-03-2017

Diploma-uitreiking Post HBO Koeltechniek

Diploma-uitreiking Post HBO Koeltechniek Op de beurs ‘Klimaatvak’ in de Evenementenhal te Gorinchem werden op 29 maart de Post HBO-diploma’s Koeltechniek onder het toeziend oog van ing. Bernie P.M. Willems BBA, voorzitter van de Stichting Post HBO Koudetechniek (rechts op de foto), uitgereikt door Lector en bestuurslid dr ir Geert Doornbos aan de blije studenten.

Lees verder

17-03-2017

ROVC organiseert Inspiration Day voor ‘technisch Nederland’

ROVC organiseert Inspiration Day voor ‘technisch Nederland’ ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, organiseert op 20 april de Inspiration Day. Met dit event wil ROVC organisaties helpen technische skills van werknemers naar een hoger niveau te tillen. Zowel werkgevers als werknemers zijn welkom op deze dag, die in het teken staat van inspiratie en opleidingsadvies binnen de techniek.

Lees verder

08-03-2017

2016: ‘Succesvol jaar voor technische sector’

2016: ‘Succesvol jaar voor technische sector’ Technisch Nederland kan tevreden terugkijken op de in 2016 behaalde omzet. Meer dan de helft van de bedrijven realiseerde het afgelopen jaar een omzetstijging. Hiermee bouwt de sector voort op de ontwikkeling in 2015, toen 45 van de technische bedrijven groei lieten zien. Deze cijfers zijn gepubliceerd in de tweede editie van de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

Lees verder

13-02-2017

Koeltechnische onderzoeksopdrachten voor bovenbouwleerlingen Havo en VWO

Koeltechnische onderzoeksopdrachten voor bovenbouwleerlingen Havo en VWO De koel- en klimaattechniek moeten steeds meer innovatieve installaties gaan ontwerpen, en daarvoor zijn hoog opgeleide ontwerpers en projectbegeleiders op HBO- en WO-niveau nodig, zo stelt Otib. Het platform wil samen met koel- en klimaattechnische bedrijven zogenaamde 'Technasium-opdrachten' opzetten om Havo- en VWO-leerlingen voor de sector te enthousiasmeren.

Lees verder

31-01-2017

‘Natural Refrigeration Award 2017’ voor scripties over natuurlijke koudemiddelen

‘Natural Refrigeration Award 2017’ voor scripties over natuurlijke koudemiddelen Om de twee jaar kent eurammon een award toe voor de beste academische scripties op het gebied van natuurlijke koudemiddelen en hun toepassingsgebieden. Tot eind maart kunnen nominaties voor de Natural Refigeration Award 2017 worden ingediend.

Lees verder

20-12-2016

Instroomproject OTIB voor koelmonteurs van start

Instroomproject OTIB voor koelmonteurs van start Maandag 14 november is de eerste groep deelnemers begonnen aan de voorschakelopleiding koeltechniek bij opleidingscentrum GO° in Ede. Zeven jongens van begin 20 stonden in alle vroegte voor het lokaal om deze kans met beide handen aan te grijpen. De eerste week kenmerkte zich door een enthousiaste sfeer en gedrevenheid.

Lees verder

Pagina 1 van 2712345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.