Regelgeving

22-05-2017

Training over ATEX-richtlijnen en explosieveiligheid bij elektrische installaties

Training over ATEX-richtlijnen en explosieveiligheid bij elektrische installaties Ontwerpers van elektrische installaties en beheerders van werkplaatsen met een mogelijk explosieve binnenatmosfeer, hebben te maken met de ATEX-richtlijnen. Tijdens de eendaagse training 'ATEX: Elektrische installaties', georganiseerd door NEN, wordt dieper ingegaan op een van de belangrijkste normen voor de veiligheid van elektrische installaties: NEN-EN-IEC 60079-14.

Lees verder

17-05-2017

Chris van der Lande: “Ik voorzie verdere prijsstijgingen in de koudemiddelmarkt”

Chris van der Lande: “Ik voorzie verdere prijsstijgingen in de koudemiddelmarkt” De gevolgen van de aangescherpte F-gassenregelgeving zijn inmiddels duidelijk zichtbaar op de koudemiddelmarkt. De afgelopen maanden hebben koudemiddelfabrikanten hun prijzen fors verhoogd, en aan de vraagkant heerst de angst voor schaarste. Volgens koudemiddelspecialist Chris van der Lande, directeur van Uniechemie, zal de druk op koudemiddelprijzen en beschikbare marktvolumes de komende jaren alleen maar toenemen, zo vertelde hij in een interview in vakblad RCC K&L.

Lees verder

12-05-2017

‘Energiescan helpt koelinstallaties te optimaliseren’

‘Energiescan helpt koelinstallaties te optimaliseren’ Een goed ingeregeld klimaatsysteem houdt het binnenklimaat aangenaam. Ongeveer 70 procent van de klimaatinstallaties werkt echter niet optimaal. Een kwart gebruikt te veel energie, bijvoorbeeld doordat leidingen niet geïsoleerd zijn. Volgens RVO kunnen zulke problemen worden voorkomen middels een energiescan.

Lees verder

11-05-2017

Wat is de beste koudemiddeleninnovatie gericht op duurzaamheid?

Wat is de beste koudemiddeleninnovatie gericht op duurzaamheid? Tijdens het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ organiseren de KNVvK en Vakmedianet de verkiezing van de beste koudemiddeleninnovatie gericht op duurzaamheid. Wilt u met uw innovatie meedingen naar de Koudemiddelen Innovatie Award 2017, meldt u zich dan aan. Dat kan tot en met 26 mei.

Lees verder

09-05-2017

Daimler moet 134.000 auto’s met R134a in aircosysteem terugroepen

Daimler moet 134.000 auto’s met R134a in aircosysteem terugroepen Het Duitse Kraftfahrt-Bundesamtes ('Rijksdienst voor Wegverkeer') heeft autofabrikant Daimler opgeroepen om auto’s waarvan de airco is gevuld met R134a terug te roepen om dit koudemiddel te vervangen. Toepassing van dit koudemiddel zou in strijd zijn met de Europese koudemiddelrichtlijn MAC. In totaal gaat het om bijna 134.000 Duitse personenauto's die tussen 2013 en 2016 op de markt zijn gebracht.

Lees verder

08-05-2017

Training ‘ISO 50001: Energiemanagement in de praktijk’

Training ‘ISO 50001: Energiemanagement in de praktijk’ Wie een energiemanagementsysteem volgens ISO 50001 wil opzetten en invoeren, krijgt te maken met een energiebeoordeling en wet- en regelgeving. NEN biedt de training 'ISO 50001: opzetten en invoeren van een energiemanagementsysteem', waarmee wordt uitgelegd hoe een energiemanagement-systeem van begin tot eind wordt opgezet, ingevoerd en geïntegreerd met bestaande managementsystemen.

Lees verder

04-05-2017

Gratis abonnement op bétaversie nieuwe
‘CE-regelgeving check tool’

Gratis abonnement op bétaversie nieuwe<BR>‘CE-regelgeving check tool’ Met de 'CE-Regelgeving Check voor Machines'-tool heeft NEN een eerste stap gezet in de ontwikkeling van een tool die bijdraagt in het proces van CE-markering. Sinds kort is de béta(test)versie van deze tool beschikbaar, die middels een gratis account kan worden gebruikt.

Lees verder

03-05-2017

Wat is de beste koudemiddeleninnovatie gericht op duurzaamheid?

Wat is de beste koudemiddeleninnovatie gericht op duurzaamheid? Tijdens het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ organiseren de KNVvK en Vakmedianet de verkiezing van de beste koudemiddeleninnovatie gericht op duurzaamheid. Wilt u met uw innovatie meedingen naar de Koudemiddelen Innovatie Award 2017? U kunt zich tot en met 26 mei aanmelden.

Lees verder

02-05-2017

Geothermica-platform zoekt innovatieve demonstratieprojecten geothermie

Geothermica-platform zoekt innovatieve demonstratieprojecten geothermie Het Europese Geothermica - een platform dat zich op de promotie van geothermie richt - heeft een oproep voor innovatieve demonstratie- en ontwikkelingsprojecten gepubliceerd. Samenwerkingsverbanden van ondernemers en/of kennisinstellingen kunnen tot 10 juli projectvoorstellen indienen die wellicht in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.

Lees verder

01-05-2017

Training over samenhang tussen Richtlijn Drukapparatuur en NEN-EN 13445-1

Training over samenhang tussen Richtlijn Drukapparatuur en NEN-EN 13445-1 NEN geeft op 17 mei een training over de samenhang tussen de Richtlijn Drukapparatuur (PED) en NEN-EN 13445-1. De training kan door maximaal 20 deelnemers worden gevolgd.

Lees verder

Pagina 1 van 15012345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.