Regelgeving

28-06-2017

Congresverslag ‘Koudemiddelen, the next step’: eindgebruikers missen kennis

Congresverslag ‘Koudemiddelen, the next step’: eindgebruikers missen kennis Tijdens het congres 'Koudemiddelen, the next', dat op 13 juni bij Aeres Tech in Ede plaatsvond, wezen sprekers op de urgentie om snel te reageren op de phase-down van HFK’s. Zonder adequate maatregelen kunnen enorme prijsverhogingen en tekorten aan koudemiddelen voor problemen zorgen. In verschillende presentaties en sessies werd uitgebreid gesproken over laag-GWP-alternatieven zoals CO₂, koolwaterstoffen en HFO’s.

Lees verder

28-06-2017

Koudemiddelfabrikant Chemours verdubbelt marktprijs R404A en R507

Koudemiddelfabrikant Chemours verdubbelt marktprijs R404A en R507 Koudemiddelfabrikant Chemours heeft aangekondigd dat de prijs van de hoog-GWP-koudemiddelen R404A en R507 komende maand wordt verdubbeld. Na eerdere prijsstijgingen, ook bij andere fabrikanten, geeft ook deze aankondiging aan dat de Europese phase-down van HFK-koudemiddelen grote gevolgen heeft voor de prijsontwikkelingen in de markt.

Lees verder

26-06-2017

Nederland in top 3 van Europese ‘stijgers’ CO₂-uitstoot

Nederland in top 3 van Europese ‘stijgers’ CO₂-uitstoot De broeikasgasemissies van de EU zijn in 2015 voor het eerst in vijf jaar gestegen. Volgens de laatste gegevens van het European Environment Agency (EEA) is de stijging van 0,5 procent grotendeels toe te schrijven aan de toenemende vraag naar transport. Toegenomen brandstofefficiëntie in deze sector blijkt niet genoeg te compenseren.

Lees verder

21-06-2017

Nieuw Eurovent-certificeringsprogramma voor luchtfilters in woningen

Nieuw Eurovent-certificeringsprogramma voor luchtfilters in woningen Eurovent heeft een nieuw certificeringsprogramma voor residentiële luchtfilters (Residential Air Filters – RFIL) aangekondigd. Het afgelopen jaar werkte het certificeringsinstituut aan een RFIL-programma dat eind april in werking is getreden.

Lees verder

21-06-2017

Lichte daling van HFK-emissies in Europa

Lichte daling van HFK-emissies in Europa In Europa is de emissie van HFK-gassen in de atmosfeer in 2015 afgenomen. De belangrijkste oorzaken daarvan zijn de omschakeling naar laag-GWP-koudemiddelen, en extra inspanningen om koudemiddellekkages tegen te gaan. Met de emissie-afname lijkt de stijging in HFK-uitstoot - die zich sinds 1990 voordeed - een halt toegeroepen.

Lees verder

15-06-2017

Bedrijfsleven haalt bijna kwart meer voordeel uit WBSO-innovatieregeling

Bedrijfsleven haalt bijna kwart meer voordeel uit WBSO-innovatieregeling Nederlandse ondernemers, waarvan 97 procent afkomstig uit het MKB, hebben vorig jaar 1,2 miljard euro voordeel gehaald uit de innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Dit is een stijging van 22 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een jaarrapportage die minister Kamp van Economische Zaken heeft gepubliceerd.

Lees verder

14-06-2017

Leden Platform Duurzame Huisvesting willen verduurzaming vastgoed versnellen

Leden Platform Duurzame Huisvesting willen verduurzaming vastgoed versnellen Afgelopen maand ondertekenden de leden van het Platform Duurzame Huisvesting een samenwerkingsovereenkomst over duurzame gebouwen. De Platformleden geloven dat de vastgoedsector een leidende rol kan én moet spelen in versnelling van duurzaam bedrijfsvastgoed. Dat kan door gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen.

Lees verder

13-06-2017

Gratis webinar: ‘Hoe versnellen we de energietransitie?’

Gratis webinar: ‘Hoe versnellen we de energietransitie?’ Met het oog op klimaatverandering en energieleveringszekerheid is het noodzakelijk om de energietransitie zo snel mogelijk te realiseren. Speciaal voor partijen die zich bezighouden met de energietransitie organiseert NEN op dinsdag 27 juni het gratis webinar 'Hoe versnellen we de energietransitie?'

Lees verder

09-06-2017

Waarschuwing: phishingmail in naam van Participant Portal

Waarschuwing: phishingmail in naam van Participant Portal Verschillende gebruikers van het Europese Participant Portal, een online platform dat informatie over projectsubsidies deelt, melden dat zij een mail hebben ontvangen vanaf het mailadres grants.eu[at]europa.eu. Het Portal waarschuwt dat het hier om een zogenaamde 'phishing mail' gaat die afkomstig is van cybercriminelen.

Lees verder

08-06-2017

Nog 5 dagen tot koudemiddelcongres ‘The next step’

Nog 5 dagen tot koudemiddelcongres ‘The next step’ Over 5 dagen vindt op dinsdag 13 juni in Ede het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ plaats. Op dit congres krijgen bezoekers een bondig overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. Inschrijven voor dit congres is nog enkele dagen mogelijk.

Lees verder

Pagina 1 van 15212345...Laatste »

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en advertenties af te stemmen op je interesses. Meer informatie over het gebruik van cookies.