KNVvK organiseert themabijeenkomst over warmtepompen

Op donderdag 24 november organiseert de KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude) een thema-avond onder de titel ‘De warmtepomp: huidige status, ontwikkelingen en applicaties’. Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvindt in Woerden, gaan deskundigen in op verschillende onderwerpen.
Delen:

De thema-avond wordt geleid door Menno van der Hoff van TripleAqua. Hij trapt de bijeenkomst af met een presentatie over de toekomst en groeipotentie van de warmtepomp. Daarna volgt vanuit de Projectgroep KANS van de NVKL een bijdrage van Fons Pennartz. Hij gaat in op de toepassing van restwarmte uit een koelinstallatie, waarmee deze installatie transformeert tot een warmtepomp.

Stand van zaken rondom koudemiddelen

Namens de KNVvK Kenniskring Natuurlijke Koudemiddelen gaat René van Gerwen in op de stand van zaken rondom de koudemiddelentransitie bij warmtepompen. Hij bespreekt de herziening van de Europese F-gassenverordening, natuurlijke koudemiddelen in warmtepompen, en de onderlinge relaties tussen de koudemiddelentransitie en de energietransitie.

Industriële warmtepomp maakt 92 °C

De themabijeenkomst heeft ook een praktische insteek. Maarten Gelens van GEA Heating & Refrigeration spreekt over de realisatie van een 92 °C-warmtepomp bij een fabrikant van smoothies. Daarnaast zal Guido Postmus van KH Engineering de ervaringen delen die hij heeft opgedaan bij de aanleg van het secundaire- en besturingssysteem van een warmtepomp bij een kaasfabrikant in het noorden van Nederland.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Intechnium Gebouw, Korenmolenlaan 4 in Woerden. Hij begint om 16.00 uur met een inloop, waarna het inhoudelijke programma start om 16.30 uur. Tussen de sessies door zal een diner in buffetvorm worden aangeboden. De kosten voor deelname bedragen 75 euro voor leden van de KNVvK. Niet-leden betalen 110 euro, gepensioneerden 50 euro en studenten 25 euro.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven voor deelname