Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie

Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie

Als pionier voor een verantwoorde koeling met het terugwinnen en het regenereren van koudemiddelen staat milieu bewust ondernemen centraal bij onze technologische innovaties. De vermindering van de CO2-uitstoot en energie-efficiëntie zijn belangrijke doelstellingen. Climalife biedt een uitgebreid gamma eco-efficiënte oplossingen aan om de uitdagingen van de bouw- en commerciële sector aan te gaan.

Gebouwen zijn goed voor 40% van het wereldwijde energieverbruik en voor 36% van de CO2-uitstoot. Daarom is het essentieel om meer energie-efficiënte en duurzame keuzes te overwegen.

Om deze doelstellingen te bereiken beschikt Climalife over de Solstice® koudemiddelen, geformuleerd door Honeywell, die systemen efficiënt koelen en verwarmen en tegelijkertijd het energieverbruik en de bedrijfskosten beperken. Er is een oplossing voor elke toepassing.

Danfoss introduceert met zijn nieuwste ontwikkeling scroll compressoren voor het ultra-laag GWP koudemiddel Solstice® ze (R-1234ze). Deze compressoren openen nieuwe mogelijkheden met zijn brede werkingsgebied. De capaciteit is gelijkwaardig aan R-410A en het rendement is hoger.

Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie

Solstice® koudemiddelen zijn hydrofluoro-olefine (HFO) koudemiddelen en zijn 5% efficiënter dan R-134a of R-410A systemen. Hun ultra-lage GWP voldoet op lange termijn aan de wettelijke vereisten. Bovendien zijn ze geclassificeerd als A1 of A2L, waardoor ze veiliger zijn dan bijvoorbeeld propaan.

Specifieke oplossingen voor supermarkten

Of het nu gaat om kleine, middelgrote of grote supermarkten, Solstice® koudemiddelen bieden oplossingen voor elke commerciële toepassing. Zij combineren prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid met energie-efficiëntie en een minimale impact op het milieu.

Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie
* Nieuw A1-koudemiddel met GWP150, dat in 2023 commercieel op de markt zal zijn.

Voor nieuwe installaties in commerciële toepassingen bieden wij twee oplossingen: Solstice® L40X, dat zijn prestaties al verscheidene jaren heeft bewezen, en Solstice® N71, dat onlangs is gelanceerd en in de loop van het jaar 2023 op de markt zal komen.

Voor supermarkten met een klein oppervlakte is R-455A met een GWP < 150 de oplossing voor gemiddelde en lage temperaturen. R-455A koelgroepen zijn veel efficiënter dan CO2-technologie. Voor supermarkten met grote oppervlakten bieden wij een combinatie: voor positieve koeling Solstice® N71 en voor negatieve koeling Solstice® L40X.

Bij deze koudemiddelen wordt niet alleen rekening gehouden met het milieueffect, maar ook met hun effect op de totale eigendomskosten (TCO). Solstice® L40X en Solstice® N71 minimaliseren de OPEX (operationele kosten: onderhoud, elektriciteitskosten en het eventueel bijvullen van koudemiddel) en CAPEX (kapitaalkosten). De TCO wordt verlaagd door lage installatiekosten, lage energiekosten op lange termijn en lagere onderhoudskosten.

Climalife is ook de expert in de terugwinning van technische vloeistoffen

Heeft u onvoldoende gekwalificeerd personeel en/of geen tijd om koudemiddelen af te pompen? Na een analyse van uw project (retrofit, verbouwing, afbraak, enz.) werken onze gecertificeerde technici aan uw koel- of airconditioninginstallaties met respect voor de geldende normen en het bestek (interventiedatum, aangepaste logistiek, enz.).

Zo houden wij de kosten voor u in de hand, voldoet u aan de regelgeving en verzorgen wij de administratie. Climalife zorgt voor de behandeling van de teruggewonnen koudemiddelen door op zijn industriële locaties een maximum aan afval te regenereren. De regeneratie van koudemiddelen maakt het dus mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen, de levenscyclus van de koudemiddelen te verlengen en de overgang naar een circulaire economie te versnellen.

Dit artikel is gesponsord door Climalife.