Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie

Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie

Als pionier voor een verantwoorde koeling met het terugwinnen en het regenereren van koudemiddelen staat milieu bewust ondernemen centraal bij onze technologische innovaties. De vermindering van de CO2-uitstoot en energie-efficiëntie zijn belangrijke doelstellingen. Climalife biedt een uitgebreid gamma eco-efficiënte oplossingen aan om de uitdagingen van de bouw- en commerciële sector aan te gaan.

Gebouwen zijn goed voor 40% van het wereldwijde energieverbruik en voor 36% van de CO2-uitstoot. Daarom is het essentieel om meer energie-efficiënte en duurzame keuzes te overwegen.

Om deze doelstellingen te bereiken beschikt Climalife over de Solstice® koudemiddelen, geformuleerd door Honeywell, die systemen efficiënt koelen en verwarmen en tegelijkertijd het energieverbruik en de bedrijfskosten beperken. Er is een oplossing voor elke toepassing. 

Danfoss introduceert met zijn nieuwste ontwikkeling scroll compressoren voor het ultra-laag GWP koudemiddel Solstice® ze (R-1234ze). Deze compressoren openen nieuwe mogelijkheden met zijn brede werkingsgebied. De capaciteit is gelijkwaardig aan R-410A en het rendement is hoger.

Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie

Solstice® koudemiddelen zijn hydrofluoro-olefine (HFO) koudemiddelen en zijn 5% efficiënter dan R-134a of R-410A systemen. Hun ultra-lage GWP voldoet op lange termijn aan de wettelijke vereisten. Bovendien zijn ze geclassificeerd als A1 of A2L, waardoor ze veiliger zijn dan bijvoorbeeld propaan.

Specifieke oplossingen voor supermarkten

Of het nu gaat om kleine, middelgrote of grote supermarkten, Solstice® koudemiddelen bieden oplossingen voor elke commerciële toepassing. Zij combineren prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid met energie-efficiëntie en een minimale impact op het milieu.

Climalife is de expert in eco-efficiënte oplossingen voor de industrie
* Nieuw A1-koudemiddel met GWP150, dat in 2023 commercieel op de markt zal zijn.

Voor nieuwe installaties in commerciële toepassingen bieden wij twee oplossingen: Solstice® L40X, dat zijn prestaties al verscheidene jaren heeft bewezen, en Solstice® N71, dat onlangs is gelanceerd en in de loop van het jaar 2023 op de markt zal komen.

Voor supermarkten met een klein oppervlakte is R-455A met een GWP < 150 de oplossing voor gemiddelde en lage temperaturen. R-455A koelgroepen zijn veel efficiënter dan CO2-technologie. Voor supermarkten met grote oppervlakten bieden wij een combinatie: voor positieve koeling Solstice® N71 en voor negatieve koeling Solstice® L40X.

Bij deze koudemiddelen wordt niet alleen rekening gehouden met het milieueffect, maar ook met hun effect op de totale eigendomskosten (TCO). Solstice® L40X en Solstice® N71 minimaliseren de OPEX (operationele kosten: onderhoud, elektriciteitskosten en het eventueel bijvullen van koudemiddel) en CAPEX (kapitaalkosten). De TCO wordt verlaagd door lage installatiekosten, lage energiekosten op lange termijn en lagere onderhoudskosten.

Climalife is ook de expert in de terugwinning van technische vloeistoffen

Heeft u onvoldoende gekwalificeerd personeel en/of geen tijd om koudemiddelen af te pompen? Na een analyse van uw project (retrofit, verbouwing, afbraak, enz.) werken onze gecertificeerde technici aan uw koel- of airconditioninginstallaties met respect voor de geldende normen en het bestek (interventiedatum, aangepaste logistiek, enz.).

Zo houden wij de kosten voor u in de hand, voldoet u aan de regelgeving en verzorgen wij de administratie. Climalife zorgt voor de behandeling van de teruggewonnen koudemiddelen door op zijn industriële locaties een maximum aan afval te regenereren. De regeneratie van koudemiddelen maakt het dus mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen, de levenscyclus van de koudemiddelen te verlengen en de overgang naar een circulaire economie te versnellen.

Dit artikel is gesponsord door Climalife.

Beeld: Aeres Tech.

Monteursdag koude- en klimaattechniek op 1 oktober in Arnhem

NVKL en Wij Techniek organiseren op 1 oktober 2024 een monteursdag voor monteurs in de koude- en klimaattechniek. Deze dag vindt plaats bij Burgers'...

Een productverbod dat op 1 jan 2029 ingaat, betreft nieuwe splitunits (>12 kW) gevuld met een F-gas met een GWP >750.

Vóór 'F-gassenproductverbod' geproduceerde apparatuur mag onbeperkt...

Op basis van de F-gassenverordening treden de komende jaren een aantal productverboden in werking voor specifieke koeltechnische apparatuur en...

Lekveiligheid van een propaan-airconditioner met geïntegreerde ventilatie

Lekveiligheid van een propaan-airconditioner met geïntegreerde...

Een groep Chinese wetenschappers heeft een nieuwe airconditioner met geïntegreerde ventilatie gepresenteerd. Het doel ervan is niet alleen om de...

Ammoniaklek in Thaise ijsfabriek veroorzaakt tientallen gewonden

Ammoniaklek in Thaise ijsfabriek veroorzaakt tientallen gewonden

Door een ammoniaklek in een ijsfabriek in de buurt van Bangkok zijn vorige week 160 mensen gewond geraakt, waarvan enkele ernstig. Volgens de...

De Bulgaarse grensovergang bij Lesovo. Deze locatie werd in het verleden regelmatig gebruikt om illegaal koudemiddel vanuit Turkije de EU binnen  te smokkelen.

EIA-rapport: 'Nog steeds volop illegale koudemiddelhandel in Europa'

Drie jaar geleden beschreef de EIA (Environmental Investigation Agency) in een onderzoeksrapport over illegale koudemiddelhandel Roemenië als...

Kleine CO₂-warmtepomp van het Japanse SANCO₂.

Voordelen maken CO₂ een prima koudemiddel voor warmtepompen

Het lijkt ironisch: we moeten de CO₂-emissie reduceren, en toch kan CO₂ ons helpen de planeet koeler te houden. CO₂ is als koudemiddel namelijk een...

Kookpunten en kritische temperaturen van koudemiddelen voorspellen

Kookpunten en kritische temperaturen van koudemiddelen voorspellen

Twee Indiase wetenschappers hebben een methode gepresenteerd om het normale kookpunt en de kritische temperatuur van koudemiddelen en verwante...

Professor Hafner over CO₂ in commerciële koeling en koudeopslag

Professor Hafner over CO₂ in commerciële koeling en koudeopslag

Armin Hafner, professor Refrigeration Technology aan de Noorse universiteit NTNU in Trondheim, schreef een rapport over de toepassing van CO₂ als...