Meer geluidsoverlast door ventilatiesysteem? Zo beperk je het

Meer geluidsoverlast door ventilatiesysteem? Zo beperk je het

Met de groeiende populariteit van ventilatiesystemen met warmteterugwinning ontstaat ook een nieuw probleem: geluidsoverlast. Gelukkig bieden geluiddempers de oplossing om de geluidsoverlast te beperken.

Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen vanwege hoge energietarieven en klimaatdoelstellingen. Door spouwmuurisolatie, dakisolatie en triple glas blijft energie binnen. Goede isolatie vereist echter ook voldoende ventilatie, een gegeven waar steeds meer bewoners zich bewust van zijn. Helaas kan de populariteit van ventilatiesystemen met warmteterugwinning ook leiden tot geluidsoverlast. Dit brengt weer een nieuw probleem met zich mee.

Stilte in de lucht

WTW-ventilatiesystemen produceren motorgeluiden met laagfrequente tonen tussen 125 en 500 Hertz, die zo snel en effectief mogelijk uit de luchtstroom verwijderd moeten worden. Om dit te bereiken zijn akoestische slangen of geluiddempers van minimaal 1 meter nodig om het 'invoegverlies' mogelijk te maken. De geluiddempers van Panflex voldoen exact aan deze afmetingen en bieden bovendien de best verkrijgbare stilteoplossingen op de markt.

Direct aan de slag met WTW-pakket van Panflex

De meest geschikte oplossing voor de installatie van een WTW-unit is het Panflex WTW-pakket. Dit pakket is speciaal samengesteld voor installateurs en bevat alle benodigdheden om snel en eenvoudig aan de slag te gaan. Het bevat onder andere akoestisch geïsoleerde en flexibele ventilatieslangen, evenals twee thermisch geïsoleerde ventilatieslangen, acht RVS-slangklemmen en een rol alutape.

Het Panflex WTW-pakket is verkrijgbaar voor alle gangbare diameters (125 tot 200 mm) en bestaat uitsluitend uit A-merkproducten. Het pakket is ook standaard op voorraad bij bekende technische groothandels.

Op maat gemaakt

De akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen zijn al aan één zijde afgetapet, zodat ze direct op de WTW-unit kunnen worden aangesloten en zoveel mogelijk geluid bij de bron wordt gedempt. Het gebruik van jeukvrije Ecose isolatiewol zorgt bovendien voor een gemakkelijkere montage en de beste geluiddemping. In de meest gangbare diameters en met een slanglengte van 1 meter kan tot 30 tot 33 dB(A) aan geluid worden gereduceerd, waarmee Panflex uniek is in Nederland.

Voor wie naast het invoegverlies ook de overspraak wil verminderen, biedt Panflex een uitgebreid assortiment overspraakdempers.

Dit artikel is gesponsord door Panflex