Energie besparen met de aircoheaters van Groupe Atlantic

Energie besparen met de aircoheaters van Groupe Atlantic

Op zoek naar een totaaloplossing om woningen en utiliteitsgebouwen op een duurzame wijze te koelen, verwarmen en ventileren? Installateurs, aannemers en woningcorporaties kunnen hiervoor terecht bij Groupe Atlantic Nederland. Het bedrijf levert zowel ventilatie als aircoheaters en warmtepompen.

Het doel van Groupe Atlantic is het verhogen van het leefcomfort in gebouwen en iedereen mee te nemen in de all-electric transitie voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat. Groupe Atlantic Nederland biedt de continuïteit van een wereldspeler gecombineerd met de slagkracht van een lokale speler. Een complete range aan airco-oplossingen wordt geboden onder de naam Fujitsu.

De ventilatieoplossingen worden gevoerd onder de merknaam Orcon. En onder de merknaam Atlantic worden warmtepompen, warmtepompboilers en sinds kort ook aircoheaters geleverd.

Gasverbruik verminderen met een aircoheater

Met een lucht/lucht warmtepomp van Fujitsu kan je het gasverbruik verminderen door één of meerdere ruimtes elektrisch te verwarmen. Het verwarmen van een ruimte met een aircoheater bespaart gas en geeft je in de zomer de extra mogelijkheid om een ruimte te koelen. Daarnaast zijn aircoheaters zeer zuinig in het verbruik van elektriciteit. Uitgaande van een ruimte van 40 m2 die normaal met een cv-verwarmd wordt, maar nu met een Fujitsu lucht/lucht warmtepomp kan je tot 50% besparen op de energiekosten ten opzichte van het verwarmen met gas van deze ruimte.

Energiezuinig ventileren

Heel Nederland aan de schone lucht. De Orcon ventilatietechnologie verbetert de luchtkwaliteit in huizen en gebouwen, zodat iedereen gezond kan wonen, leren en werken. Elke dag wordt er gewerkt aan innovaties om onze ventilatiesystemen naar een hoger niveau te brengen. Ook het besparen van energie staat hoog op de agenda. Denk een aan de MVS-15 met gelijkstroommotor. Hiermee bespaar je tot wel €100,- per jaar aan energiekosten in vergelijking met een ouder ventilatiesysteem met wisselstroommotor. Door je oude ventilatiesysteem te vervangen, bespaar je direct op je energiekosten en verdien je de investering binnen twee jaar terug. Je kunt de MVS-15 eenvoudig uit breiden met bedieningen en CO2-sensoren. Deze zorgen doormiddel van vraagsturing voor meer comfort, een hoger energielabel én minder gas- en elektriciteitsverbruik.

Bespaar op je gas- en energieverbruik met warmtepompoplossingen

Voor elke uitdaging op het gebied van verwarmen en koelen is er een oplossing van Altlantic. Het doel is om heel Nederland van het gas af te krijgen, maar niet elke woning is daar nu al geschikt voor. In sommige gevallen is een hybride oplossing een goed alternatief, zeker als er binnen niet voldoende ruimte is. De Aurea Hybride add-on is een hybride warmtepomp met binnen een kleine controlbox, zodat de ruimte in je woning behouden blijft. Hij past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gas handelingen nodig. Een gezin met vier personen die zo’n 1750 m3 gas verbruikt, bespaart al gauw €540,- euro per jaar op de energierekening.

Een warmtepompboiler is een goede bespaarbooster voor bestaande woningen, ook wanneer deze matig geïsoleerd zijn. Je bespaart direct op de energiekosten voor het verwarmen van warm water, want de warmtepompboilers verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele elektrische boilers. Wanneer je tot nu toe warm water met een cv-ketel verwarmt, bespaar je op je gasverbruik. Deze oplossing is ook heel geschikt voor een vakantiewoning.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Groupe Atlantic Nederland erg belangrijk. Alles wordt er aan gedaan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle producten op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, verpakt en verstuurd. Dit begint al bij het ontwerpen van de producten, waarbij er wordt gezorgd voor minimaal materiaal gebruik en duurzame productiemethoden.

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic Nederland