Examinatoren zijn hard nodig!

Examinatoren zijn hard nodig!

Door de toename in vraag naar examens zijn nieuwe examinatoren hard nodig. Met name voor de nieuwe ACB-examens is dat van belang, onder andere door ontwikkelingen in de markt. Daarom zoekt STEK gedreven vakmensen die de ACB-examens willen afnemen, en daarmee jonge vakmensen verder willen brengen in hun toekomst.

Tijdens het Koudecongres 2023 op 15 juni is STEK aanwezig als aanspreekpunt en om een presentatie te geven over PFAS: de nieuwe milieuzorg. Deze wordt gegeven door Technisch Manager van STEK Arie van Ballegooijen.

Duurzaam certificeren
Examinatoren zijn de spil tussen de vakmensen in opleiding en de examens. We kunnen niet zonder. STEK-directeur Harry Dekker beaamt dat: “Het werven en binden van examinatoren is van groot belang om jonge mensen duurzaam te kunnen certificeren”.
ACB is een vak apart. Aangezien dit nieuwe examens zijn, moeten toekomstige examinatoren deze ook afnemen. STEK hoopt die drempel te verlagen door examinatoren kosteloos op te leiden in ACB. Maar ook andere examinatoren zijn welkom. “We maken graag kennis met je”, aldus Harry.

Zorgen om PFAS
Arie van Ballegooijen komt op het Koudecongres vertellen over PFAS als nieuwe zorg voor het milieu. Hij licht toe waardoor dat komt en wat het voor de installateur betekent. Recent tijdens het STEK-seminar 'Koudemiddelen van Vandaag en Morgen' ging Arie in op deze materie.
Tijdens het Koudecongres gaat hij er dieper op in, met name wat betreft de gevolgen voor de installateur en de totstandkoming van de REACH-verordening. We hebben Arie even kort gesproken over zijn presentatie. Voor meer informatie en ons gesprek met hem, zie dit artikel.