Brancheverenigingen roepen EU op tot actie voor Europese koudeketen
De Global Cold Chain Alliance (GCCA) heeft met negen Europese brancheorganisaties - waaronder het Nederlandse Nekovri - een document gepubliceerd...
De Global Cold Chain Alliance (GCCA) heeft met negen Europese brancheorganisaties - waaronder het Nederlandse Nekovri - een document gepubliceerd...
Op de Internorga, een internationale vakbeurs rond hospitality en restaurants, heeft Ideal AKE een nieuwe koelwerkbank gepresenteerd. Bij het ontwerp...
Met de Farm to Fork-strategie wil de EU de voedselketen verduurzamen. Het project ENOUGH is bedoeld om hieraan bij te dragen, onder meer op het...
Vers invriezen is een bewezen methode om producten jaarrond lekker, vers en gezond te kunnen consumeren. Er wordt volop gewerkt aan het beperken van...
Er is al eerder onderzoek gedaan naar het nut van het voorverkoelen van producten tot een temperatuur die vlakbij het vriespunt ligt, voordat ze...
Het Schotse milieuagentschap SEPA onderzoekt de emissie van een grote hoeveelheid HFK-koudemiddel bij een vleesproducent in Perth. Volgens SEPA is...
In oktober vond de kick-off plaats van Enough, een internationaal project dat tot doel heeft om de broeikasemissie van voedselketens te reduceren (in...
Bij koelopslag van gestapelde levensmiddelen die warmte genereren, zoals kaas, is het vaak lastig om een constante bewaartemperatuur te realiseren....
Onlangs is een rapport gepubliceerd met unieke informatie en cijfers over koeling, airconditioning en warmtepompen in Europa. Het rapport...
Unica neemt Van Kempen Koudetechniek uit Tiel over. Hiermee versterkt de technisch dienstverlener zijn organisatie naar eigen zeggen met bijna 75...