Koel- en vriescellen centraal tijdens KNVvK-themabijeenkomst op 23 november

Koel- en vriescellen centraal tijdens KNVvK-themabijeenkomst op 23 november

Op donderdag 23 november organiseert de KNVvK van 16.30 tot 20.30 uur in Woerden een bijeenkomst met als thema 'De koel-/vriescel uitgelicht: van ontwerp tot brandpreventie'. Met José Komin van IJskoud als moderator zal een aantal professionals uit de branche op deze avond een brede range van actualiteiten rondom dit onderwerp belichten.

Edo Wissink zal een evaluatietool presenteren die door de WUR (Wageningen Universiteit) is ontwikkeld om het ontwerp, de uitvoering en het functioneren van perenbewaarcellen objectief bespreekbaar te maken tussen de leveranciers (paneelbouwer en koelinstallateur) en de eindgebruiker. Een gelijksoortige tool zou ook voor andere toepassingen kunnen worden ontwikkeld.

Praktische zaken rond ontwerp

Hans Bult van Tolsma-Grisnich zal in zijn presentatie stilstaan bij de praktische zaken rond het ontwerp van een koelcel voor onder andere aardappelen en uien, met een optimaal bewaar- en verwerkingsrendement voor telers, verwerkers en industriële verpakkers. Hierbij wordt gebruikgemaakt van ventilatie met buitenlucht, mechanische koeling en condensdrogen.

DX-verdamper met ammoniak

Kees van Putte van Kelvion richt zich in zijn presentatie op de koudemiddelinhoud en -verdeling in een DX-verdamper met ammoniak. Een goede verdeling over het koelblok is essentieel voor goede koelprestaties. De voor- en nadelen van verschillende technische oplossingen zullen door hem worden toegelicht.

Brandpreventie

Ir. Pieter Bikker van Wagner Group zal het onderwerp ‘Brandpreventie in koel-/vriescellen’ aan de orde stellen. Wagner richt zich op actieve brandpreventie, vroegtijdige branddetectie en blusinstallaties. Het team beschikt over technische kennis van hoog niveau en heeft relevante ervaring die wordt ingezet om de behoeften van de klant in te vullen met technologische oplossingen voor brandbeveiliging.

Aanmelden voor de themabijeenkomst is mogelijk via de website van de KNVvK.