Corona, infectieziekten en gezondheidsklachten: schone lucht blijft essentieel

Corona, infectieziekten en gezondheidsklachten: schone lucht blijft essentieel

Nu de maatregelen en adviezen rondom het coronavirus verdwijnen, maakten de afgelopen twee jaar op urgente wijze duidelijk hoe snel bacteriën en virussen zich door de lucht kunnen verspreiden. Met de aandacht voor corona leken andere infectieziekten op de achtergrond te raken, maar helaas spelen die ook nog steeds een rol in de samenleving. Schone lucht is en blijft daarom essentieel.

Een mens produceert per uur 30 á 40 gram vocht. Dat is al gauw 1 à 2 liter vocht per persoon per dag. In ruimtes waar veel mensen verblijven, is goede ventilatie dan ook van belang om alle vocht af te voeren. Vocht kan namelijk schimmelvorming veroorzaken en is de oorzaak van allerlei aandoeningen en ziektes.

Schone lucht is en blijft essentieel

Schone lucht en minder onderhoud
De vorming van schimmel en bacteriën in ventilatiesystemen kan voorkomen worden door de juiste ventilatieslangen te gebruiken. Bijvoorbeeld die van Panflex. De ventilatieslangen hebben een antibacteriële coating die bijdraagt aan schone lucht, zonder bacteriën en schimmels. Het op nanozilver gebaseerde systeem zorgt voor veilige en schone ventilatie zonder geur. De milieuvriendelijke, ecologische coating houdt de slangen en de lucht langer schoon. Dit voorkomt allerlei gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen.

Schone lucht is en blijft essentieel

Rust in lokalen of woonruimtes
De motoren in ventilatiesystemen en WTW-units maken geluid. Dit kan zorgen voor een vervelende brom in een ruimte waarin geconcentreerd gewerkt moet worden. Maar ook de luchtstroom zelf kan een ruisend geluid veroorzaken. Dit kan zeer afleidend werken en dat is juist in een huis of leeromgeving belangrijk om te vermijden. De juiste flexibele geluiddempers en akoestisch geïsoleerde slangen kunnen deze geluiden perfect dempen, zodat de ruimte stil blijft. De accountmanagers van Panflex brengen graag advies uit over de beste oplossingen.

Dit artikel is gesponsord door Panflex.