Ontdek de nieuwe ALFA Arctigo ISD

Ontdek de nieuwe ALFA Arctigo ISD

In 1995 ontwikkelde en introduceerde de toenmalige Apparatenfabriek HELPMAN de succesvolle industriu00eble modulair opgebouwde luchtkoelerreeksen genaamd THOR en TYR. Vele jaren later werd in 2007 de apparatenfabriek overgenomen door de Zweedse multinational Alfa Laval en werd gestart met het ontwikkelen van de opvolger. Dit werd de zwaar industriu00eble Arctigo luchtkoelerreeks. Jaren na de introductie van de Arctigo, en met de Italiaanse LU-VE group als nieuwe eigenaar, is besloten om met de ervaring die is opgedaan met meer dan 35.000 verkochte Arctigo-koelers en alle feedback van onze relaties de reeks eens goed tegen het licht te houden. En het resultaat mag er wezen!

Ontdek de nieuwe Arctigo ISD-koelers:

Met de ervaring van zoveel verkochte units kon het ontwikkelteam goed bekijken welke modules en opties succesvol waren en welke minder. Ook constateerden we dat sommige modules al heel goed waren, maar hebben we deze toch nog verder weten te verbeteren.

Het resultaat is dat we van acht modules naar tien zijn gegaan, alle ventilatoren verbeterd hebben en ze  energiezuiniger hebben gemaakt. Daarnaast hebben we de geschiedenis van Helpman in ere hersteld door de naam ervan terug te laten komen in het nieuwe logo. Wat heel goed was in het verleden hebben we teruggehaald. Denk bijvoorbeeld aan de geheel gesloten omkasting en de heetgas-ontdooispiraal die schuin onderin de lekbak ligt.

De industriële koeler Arctigo ISD is een blokkoeler in zuigende uitvoering. De ventilator zit dus aan de uitgaande zijde van het lamellenblok en de unit is daardoor geschikt voor zowel koel- als vriestoepassingen. Van +25 tot -40 °C en met een hoge of lage luchtvochtigheidsgraad is deze unit buitengewoon breed inzetbaar.

De reeks bestaat nu uit 49 verschillende modellen elk met zes verschillende lamelafstanden, AC/EC-ventilatoren en een ruime reeks aan opties. Uiteraard zijn de machines geschikt voor natuurlijke koudemiddelen als NH en CO, maar ook voor brines en de HFK’s.

Nieuwe opties zoals geïsoleerde aanzuigkappen, verticale aansluitingen voor glycol en bekabeling van de ventilatoren met een centrale werkschakelaar zijn toegevoegd in het online selectieprogramma PLAIR.

De elektrische, heetgas- en warme glycol-ontdooisystemen zijn opnieuw getest in de LU-VE laboratoria en zijn sterk verbeterd in deze nieuwe reeks koelers.

Heel mooi is dat nu het toerental bij de EC-ventilatoren gevarieerd kan worden in het selectieprogramma PLAIR, zodat de meest perfecte selectie doorgerekend kan worden. Uiteraard worden dan vermogen en geluidswaarden bepaald bij het nieuwe werkpunt.

De diepte van totale unit is aangepast zodat twee units makkelijk naast elkaar in een container passen en zo extra hoge transportkosten voorkomen kunnen worden.

Als laatste hebben we de kleur van de unit gewijzigd in RAL9003. Nu hebben alle LU-VE en ALFA luchtkoelers dezelfde kleur en kunnen ze dus beter gemixt worden in de projecten. Zo kunnen altijd de meest optimaal geselecteerde units toegepast worden, wat een groot voordeel voor installateurs en eindgebruikers is.

Ontdek de nieuwe ALFA Arctigo ISD

Voordelen Nieuwe Arctigo

  • Eurovent-geteste gecertificeerde capaciteiten en luchthoeveelheden.
  • Ontwerp gebaseerd op brede inzetbaarheid voor vele toepassingsgebieden.
  • Uitstekende materiaalkeuze, met als resultaat een lang operationeel leven.
  • Een extreem wijde en diepe productreeks.
  • Door de nieuwste ventilatortechnologie de beste energie-efficiëntie (ERP en EN17166)
  • Verbeterde ontdooisystemen, alle getest in de laboratoria van LU-VE
  • De laagst mogelijke “total cost of ownership”
  • Twee jaar fabrieksgarantie
  • Online-productselectie, tekeningen, schema’s en documentatie beschikbaar

Over de LU-VE Group

De LU-VE groep is de Italiaanse fabrikant van verdampers, condensors, gaskoelers en droge koelers. Al sinds de oprichting in 1986 houdt de Italiaanse groep vast aan een duidelijk pad: door de focus te leggen op R&D kunnen innovatieve productontwikkelingen op de markt worden gebracht. Vandaag telt LU-VE ca. 4500 medewerkers, heeft 17 productiefaciliteiten in 9 landen en is aanwezig in meer dan 100 landen. De omzet in 2021 bedroeg 493 miljoen Euro. Nadruk wordt duidelijk gelegd op natuurlijke koudemiddelen als COen NH. In 2000 behaalde LU-VE als eerste fabrikant het “Certify All”-certificaat bij Eurovent, de Europese overkoepelende organisatie van fabrikanten van luchtbehandeling en koelapparaten. Eurovent-gecertificeerd betekent dat een onafhankelijke partij bevestigt dat de prestaties die beloofd worden ook daadwerkelijk worden gehaald. In Nederland bewerken we de markt vanuit kantoren in Breda en Groningen. In het kantoor te Breda is een showroom en staat een uitgebreide voorraad verdampers, condensors en (adiabatische) gaskoelers. Er is een team van inmiddels dertien personen dat de Benelux-markt met raad en daad bedient.

Ontdek de nieuwe ALFA Arctigo ISD

Conclusie

Gezien het succes van de THOR/TYR en de Arctigo in de afgelopen 27 jaar zijn wij bij LU-VE Nederland BV ervan overtuigd dat we weer jaren vooruit kunnen met de nieuwe, op vele fronten verbeterde industriële luchtkoeler. En dus zeggen we: Ontdek de nieuwe Arctigo!

Ammoniaklek in Thaise ijsfabriek veroorzaakt tientallen gewonden

Ammoniaklek in Thaise ijsfabriek veroorzaakt tientallen gewonden

Door een ammoniaklek in een ijsfabriek in de buurt van Bangkok zijn vorige week 160 mensen gewond geraakt, waarvan enkele ernstig. Volgens de...

Professor Hafner over CO₂ in commerciële koeling en koudeopslag

Professor Hafner over CO₂ in commerciële koeling en koudeopslag

Armin Hafner, professor Refrigeration Technology aan de Noorse universiteit NTNU in Trondheim, schreef een rapport over de toepassing van CO₂ als...

Nieuw seminar gaat in op ins en outs van koudemiddel CO₂

Nieuw seminar gaat in op ins en outs van koudemiddel CO₂

Het seminar dat Celsis op 5 april over CO₂ als koudemiddel als koudemiddel organiseert, is volgeboekt. Om meer koeltechnische installateurs kennis te...

Amerikaanse milieudienst deelt recordboete uit voor illegale import R23

Amerikaanse milieudienst deelt recordboete uit voor illegale import...

De Amerikaanse milieudienst heeft onlangs een recordboete van omgerekend 370.000 euro uitgedeeld voor de illegale import van 2.800 kilogram R23. Het...

Experimentele evaluatie van R513A als vervanger van R134a in koelkasten

Experimentele evaluatie van R513A als vervanger van R134a in...

Een team Mexicaanse onderzoekers heeft de thermische en energetische impact beschreven van de vervanging van koudemiddel R134a in huishoudelijke...

Energiezuinig verwarmen en verkoelen met AircoHeaters

Energiezuinig verwarmen en verkoelen met AircoHeaters

Met een lucht/lucht warmtepomp van Fujitsu kan je het gasverbruik verminderen door één of meerdere ruimtes elektrisch te verwarmen. Het verwarmen van...

'Doing something wrong ?'

'Doing something wrong ?'

Koudemiddelen zijn essentieel voor koeling en duurzame warmte, maar er kleven ook bezwaren aan. Sommige ervan dragen bij aan de opwarming van de...

Meer R23 in de atmosfeer: zijn HFO's de boosdoener?

Meer R23 in de atmosfeer: zijn HFO's de boosdoener?

In 2020 werd in onderzoek aangetoond dat de feitelijke GWP van R1234ze vele malen hoger is dan wordt aangenomen. Dit wordt door nieuw onderzoek...